Kiramin palju teki mökin terassista paratiisin

Sisustussuunnittelija loi vapaa-ajanasuntonsa terassille paljuparatiisin | Kirami paljut

Asiakastarina: Minna Haapakoski 01.2022

Sisustussuunnittelija loi vapaa-ajanasuntonsa terassille paljuparatiisin

 

Minna Haapakoski | Rakas vesielementti osaksi arkea paljun muodossa | Kirami paljut
Rakas vesielementti osaksi arkea paljun muodossa.

Minna Haapakoski on sisustussuunnittelija ja muotoilija, joka rakastaa työtään. Hän tekee sisustuksia laidasta laitaan ja aina asiakkaan tyylillä, oli kyseessä yksityiskoti, julkinen tila tai tv-lavastus.

– Jokainen projekti on aina uniikki ja erilainen, ja tykkään siitä, että saan tehdä hyvin monenlaisia töitä. Yhtenä päivänä saatan suunnitella tv-tuotantoon tulevaa espanjalaista luksushuvilaa ja seuraavana päivänä opiskelijakämppää, johon haetaan kalusteita kirppiksiltä. 

Kiinnostus sisustamiseen syntyi jo pikkutyttönä.

– Vanhempien kotona möbleerattiin usein eli pyöriteltiin kalusteita uusiin paikkoihin ja vanhasta ideoitiin uutta. Barbie-leikit ystävien kanssa alkoivat aina niin, että minä tein ensin kaikille barbeille kodit. Luovuus ja ideointi olivat jopa tärkeämpiä kuin itse leikki.

 

Rakas vesielementti osaksi arkea paljun muodossa

Lapsuudesta on peräisin myös Minnan rakkaus vesielementtiin. Pienenä hän sai viettää kesät veden äärellä ja aisti päivittäin veden tuoksun ja kohinan. Kotiin ei kuitenkaan ole koskaan mahtunut edes ammetta eikä nykyisessä arkikodissakaan sovi palju pihalle. Onneksi on uusi vapaa-ajankoti, joka rakennettiin meren rannalle.

– Vihdoinkin meillä on tontti, jossa on tilaa myös omalle paljulle! 

Minna etsi netistä erilaisia kylpytynnyreitä ja Kiramin Chill-palju herätti heti huomion.

– Chill oli muotoilultaan kiinnostava ja ajattelin, että siinä pystyisi ehkä paremmin rentoutumaan kuin istuvassa mallissa. Se oli myös kooltaan meidän perheellemme sopiva: meitä on kaksi aikuista ja 8-vuotias poika.

Merkittävä valintakriteeri oli myös paljun sopiminen sijoituspaikkaansa. 

– Meille oli tärkeää, että palju olisi tarpeeksi matala, jotta sen voi helpommin upottaa terassiin. Samalla siitä piti pystyä laskemaan vesi helposti pois ilman, että tarvitsi kaivaa syvää kuoppaa. 

Minna harmitteli hieman, ettei Chill-paljua ollut nähtävillä myymälöissä, mutta rohkeni silti tehdä tilauksen ja on nyt valintaansa hyvin tyytyväinen.

 

Odotettavissa tähtikirkkaita iltoja ja auringonlaskuja

Palju on integroitu vapaa-ajanasunnon alaterassille, josta noustaan kolme porrasaskelmaa yläterassille. Mökki on samassa tasossa yläterassin kanssa.

Minna Haapakoski | Odotettavissa tähtikirkkaita iltoja ja auringonlaskuja | Kiramin suomalaiset kylpytynnyrit
Odotettavissa tähtikirkkaita iltoja ja auringonlaskuja.

– Mökin sisällä olevassa saunassa on iso lasiseinä, josta näkyy paljuun. Paljusta taas on upeat merimaisemat, ja näinä viileinä, tähtikirkkaina iltoina on ollut hienoa istua siellä – pipo päässä ja kynttilöiden ympäröimänä. 

Minna kertoo, että paljuhetkiin loihtii tunnelmavalaistusta epäsuora valo. Hän odottaa jo nyt kesäillan auringonlaskuja ja juhannusyötä, jolloin paljua voisivat ympäröidä tuoksuvat koivunoksakimput. Unelmien paljuiltaan kuuluvat lisäksi hyvä seura, bluetooth-kaiuttimesta soljuva musiikki ja kylmät juomat. Juomia voi pitää kätevillä pöytätasoilla, jotka syntyivät, kun palju integroitiin terassin nelikulmaiseen korokkeeseen.

Palju on osoittautunut hyväksi hankinnaksi ja loistavaksi tavaksi rentoutua.

– Olemme lämmittäneet sitä nyt syksyllä ja talvella lauantai-iltaisin, ja helposti paljussa kuluu kolmekin tuntia vain istuskellen. Siellä on kiva vaihtaa kuulumisia, ja samalla tulee keskityttyä oikeasti siihen, mitä toisille kuuluu.

Palju on sen verran tuore hankinta, että siitä on toistaiseksi ehditty nauttia vain oman perheen kesken. Perheen poika nauttii paljusta yhtä paljon kuin Minna ja odottaa aina innokkaana lämmitystä.

– Voisimme olla paljussa vaikka kuinka pitkään! 

 

Sisustussuunnittelijan sijoitusvinkit

Minna antaa ammattilaisen näkökulmasta hyviä vinkkejä paljun ulkonäön valintaan ja maisemointiin. Hän kuitenkin muistuttaa, että parhaat ratkaisut riippuvat aina tilanteesta ja paljunostajan toiveista.

Minna Haapakoski | Sisustussuunnittelijan sijoitusvinkit | Kirami paljut
Sisustussuunnittelijan sijoitusvinkit.

•    Tärkeintä on sijoituspaikka: paljun on ulkonäkönsä puolesta sovittava valittuun paikkaan. Turvallisuusseikat tulee tietysti ottaa aina huomioon!
•    Paljujen erilaisista ulkoverhoiluvaihtoehdoista voi valita ympäristöön parhaiten sopivan.
•    Paljun integroiminen terassiin antaa selkeämmän lopputuloksen, kun näkyvissä ei ole liian monia erilaisia materiaaleja. Integroimisen lisähyötynä saa kätevää laskutilaa paljun viereen.
•    Erilaisten alueiden eli kylpy-, seurustelu- ja ruokailualueiden rytmittäminen ulkotiloissa voi olla hyvä ajatus – harva haluaa sisätiloissakaan ruokapöytää kylpyammeen viereen.
•    Paljun ympärille kannattaa laittaa tarpeeksi terassia tai muuta alustaa, jotta paljuun pääsee puhtain varpain.
•    Terassin suunnittelussa voi auttaa pihasuunnittelija, mikäli suunnitelmaan kuuluvat myös pihakasvit, tai sisustussuunnittelija.


Kotisivut
IG: minnahaapakoski

 

 

Kuvia projektista

Minna Haapakoski | Paljun integroiminen terassiin antaa selkeämmän lopputuloksen | Kirami kylpytynnyri
Paljun integroiminen terassiin antaa selkeämmän lopputuloksen.
 Minna Haapakoski | Meille oli tärkeää, että palju olisi tarpeeksi matala, jotta sen voi helpommin upottaa terassiin | Kirami paljut
Meille oli tärkeää, että palju olisi tarpeeksi matala, jotta sen
voi helpommin upottaa terassiin.
Minna Haapakoski |  Paljun ympärille kannattaa laittaa tarpeeksi terassia tai muuta alustaa | Kirami palju
Paljun ympärille kannattaa laittaa tarpeeksi terassia tai 
muuta alustaa.
Minna Haapakoski | Palju on integroitu vapaa-ajanasunnon alaterassille, josta noustaan kolme porrasaskelmaa yläterassille | Kirami paljut
Palju on integroitu vapaa-ajanasunnon alaterassille, josta
 noustaan kolme porrasaskelmaa yläterassille.
Minna Haapakoski | Chill oli muotoilultaan kiinnostava | Kirami kylpytynnyri
Chill oli muotoilultaan kiinnostava.
Minna Haapakoski kertoo, että paljuhetkiin loihtii tunnelmavalaistusta epäsuora valo | Kirami paljut
Minna kertoo, että paljuhetkiin loihtii tunnelmavalaistusta
epäsuora valo.

 

Minna Haapakoski | Palju on osoittautunut hyväksi hankinnaksi ja loistavaksi tavaksi rentoutua | Kirami paljut
Palju on osoittautunut hyväksi hankinnaksi ja loistavaksi
tavaksi rentoutua.