Saunatrendien aallonharjalla ratsastava puuseppä

Mika Pitkänen | Saunatrendien aallonharjalla ratsastava puuseppä | Kirami FinVision -sauna

 

Henkilöhaastattelu, Mika Pitkänen 2021

 

Mika Pitkänen huomasi tammikuun 2021 alussa lehtijutun, jossa Kirami kertoi lisäävänsä saunojen valmistustaan. Sopivan koulutuksen ja kokemuksen omaava Pitkänen lähetti yritykselle työhakemuksen ja haastattelun jälkeen työt alkoivat lähes heti. Tällä hetkellä hän vastaa Kiramilla uusien saunatuotteiden suunnittelusta ja kehitystyöstä.

 

Henkilöhaastattelu 2021 | Mika Pitkänen | Kirami Sauna Factory
Henkilöhaastattelu, Mika Pitkänen 2021

– Olen koulutukseltani hienopuuseppä, ja olen työskennellyt yli 13 vuotta saunojen suunnittelun ja rakentamisen parissa. Oma saunojen sisustamiseen keskittynyt yritykseni toimi vuosina 2008–2016. Valmistimme asiakkaille ja yrityksille mittatilauslauteita ja saunasisustuksia. Vuodesta 2016 eteenpäin keskityimme valmistamaan löylyvalmiita pihasaunoja, Mika Pitkänen kertoo.

Kiramilla Mika vastaa suunnittelusta ja kehitystyöstä sekä on apuna saunojen markkinointiin liittyvissä asioissa. 

– Tällä hetkellä työskentelen Sauna Factoryn tuotantotiloissa Sastamalassa. Laajennamme toimintaa uusiin tuotantotiloihin, joihin suunnitellaan eri osien valmistusta. Kehitän siellä muun muassa uutta kokoonpanolinjastoa. Tulevaisuudessa myös etätyö on mahdollista, sillä uusia tuotteita voidaan suunnitella 3D-ohjelman avulla.

 

Intohimona uuden suunnittelu 

Mika haluaa pysyä saunatrendien aallonharjalla. 

– Seuraan jatkuvasti alan trendejä ja uutuuksia. Intohimona on uuden suunnittelu sekä halu kehittyä suunnittelijana ja muotoilijana. Tavoitteena on olla aina edellä aikaa ja suunnitella uusia tuotteita. Kehitän jatkuvasti myös valmiita malleja. Jos tulee idea pienestäkin parannuksesta, toteutan sen. Kohta pääsen alusta asti suunnittelemaan uusia saunamalleja ja uskon, että tulevaisuudessa Kiramilla on loistava ja uniikki saunatuoteperhe.

Cantick Head Lighthouse | Asiakaskuva Skotlannista  | Kirami FinVision -sauna
Asiakaskuva Skotlannista: Cantick Head Lighthouse

Mikan monipuolinen osaaminen on Kiramille arvokasta.

– Pystyn tarjoamaan Kiramille osaamistani suunnittelussa ja puualan tuntemusta niin materiaaleissa kuin rakenteellisissa ratkaisuissa. Pitkä kokemukseni sauna-alalla on iso etu tässä toimenkuvassa. Pystyn hyödyntämään puusepän ammattitaitoa ja kokemusta esimerkiksi erilaisiin liitoksiin ja puuntyöstöön liittyvissä asioissa.

 

Saunojen vienti vetää hyvin 

Suomalainen sauna kiinnostaa maailmalla.

– Saunojen markkinointi on Suomessa vasta alussa. Tällä hetkellä valmistuvat saunat menevät pääasiassa vientiin eri puolille Eurooppaa. Saunojen tulevaisuus näyttää lisääntyvän koko ajan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

– Sauna on suunniteltu niin, että asiakas pääsee helposti käyttämään sitä. Toimitus on sujuva ja kaikki tarvikkeet löytyvät toimituksesta. Suomalainen sauna ja sen oheistuotteet ovat loistava vientituote, jota arvostetaan ulkomailla. Saunan brändi kasvaa koko maailmalla ja samalla se lisää myös tarjontaa.

Mika uskoo, että Kirami FinVision -saunan suosion takaa puhdas suomalaisuus.

– FinVision-saunan vahvuus on Suomessa valmistettu laadukas, oikea suomalainen sauna, jossa tarvittaessa saa kunnon kuumat ja kosteat löylyt. 

Tutustu uuteen Kirami FinVision -sauna esitteeseen

 

The Log Company | Saunojen vienti vetää hyvin | Kirami FinVision -sauna
Kiramin jälleenmyyjä The Log Company (UK): Saunojen vienti vetää hyvin 

Lue myös The Log Companyn tarina

 

ReGo | Saunojen vienti vetää hyvin | Kirami - FinVision -sauna
Kiramin jälleenmyyjä ReGo (Saksa): Kylpytynnyreiden lisäksi ReGo myy Kiramin FinVision -saunoja. 

Lue myös Regon tarina

 

Adventure Spa | Saunojen vienti vetää hyvin | Kirami
Kiramin jälleenmyyjä Adventure Spa (Itävalta):
Ensimmäisen näyttelysaunan kasaus.

 

Asiakaskuva Suomesta | Saunojen markkinointi on Suomessa vasta alussa.  | Kirami FinVision -sauna
Asiakaskuva Suomesta: Ilkka Nykänen - Saunojen markkinointi on Suomessa vasta alussa.

 

 

Tagit