Aino-Kaisa Kiramin paljussa

Aino-Kaisa Kiramin paljussa | Kirami

 

Kirami onnittelee Aikkua ja Suomen naisten viestijoukkuetta pronssimitalista Falunin MM-kisoissa. Toivotamme menestystä vielä loppukisoihin, eiköhän sieltä saada vielä lisää mitalleja!

Kiramilla oli ilo olla yhteistyössä Aikun kanssa kesällä 2012, jolloin Aino-Kaisan Kivitasku-taloon asennettiin Kirami Premium Ultima M palju. Innokkaaksi kylpijäksi paljastunut Saarinen on nyt ehtinyt paljutella reippaan kaksi vuotta ja ilmeisesti se on pitänyt lihakset hyvässä vireessä.

Saimme mahdollisuuden haastatella Aikkua valokuvauksen yhteydessä syyskesällä 2012.

 

Oliko sinulle jo taloprojektin suunnittelu vaiheessa selvää, että haluat kylpytynnyrin?

Aino-Kaisa Kiramin paljussa
Aino-Kaisa Kiramin paljussa

Kyllä, meilllä tuli samaan pihapiiriin saunamökki, vähän kesämökin korvikkeeksi ja halusimme tietysti oman "mökkirannan". Olen muutenkin koti-ihminen, vaikka matkustan 200 vuorokautta vuodessa niin silloin kun olen kotona haluan myös rentoutua siellä.

Matkustat todella paljon. Tuliko kylpytynnyri ajatus vaikkutteena näiltä matkoilta vai olitko tietoinen Suomessa voimakkaasti kasvaneesta paljuilu buumista?

Ajatus tynyristä tuli ihan Suomesta. Olen käynyt paljon messuilla ja sieltä pongasin ajatuksen kylpytynnyristä. Olen pienestä pitäen tykästynyt saunomisen ja kylpemisen yhdistelmään ja tässä ne molemmat toteutuvat hienosti.

Huippu-urheilun ja treenamisen tärkeä vastapaino on lepo. Uskotko pystyväsi hyödyntämään kylpytynnyriä tässä?

Kyllä. Lämpö ja veden kompressio vaikutus vaikuttavat palautumiseen. Toki myös tynnyrin rentouttava vaikutus rankan harjoituksen päätteeksi nopeuttaa selvästi palautumista.

Valintasi on Kiramin Ultima M palju Profiline paneloinnillaMitkä seikat vaikuttivat kylpytynnyrin valintaasi?

Kun alotimme rakentamaan tavoitteena oli tehdä helppohoitoinen energiatehokas unelmakoti. Kiramilla oli ainoana markkinoilla olevana kylpytynnyrivalmistajan tarjota kyseistä tuotetta. Lisäksi Profiline kylpytynnyri sopi tyyliltään talomme ulkoasuun. Toimitus ja palvelu olivat huippu luokkaa. Jäi hyvä mieli.

Usein nainen päätää perheessä kaapin paikan. Tässä tapauksessa paljun, oliko teillä näin?

Taisimme hyvässä yhteisymmärryksessä tuoreen aviomieheni kanssa päättää paikan. Kaiken kaikkiaan olemme rakentamisessa olleet hyvinkin yksimielisiä.

Huippu hiihtäjältä on pakko kysyä: Perinteinen vai vapaa? Kumpi tyyli mielestäsi sopii paremmin paljuiluun?

Vaikka ladulla parempaa menestystä on tullut perinteisellä, mutta paljuiluun tuntuu sopivan paremmin vapaa tyyli. Mitä ikinä se sitten tuleekaan olemaan.

Vielä et ole ehtinyt kokea paljuilussa Suomen kaikkia vuodenaikoja. Uskotko paljuilevasi läpi vuoden?

Uskon paljuilevani läpi vuoden. Toisaalta seuraavina talvina en varmaankaan ehdi vielä paljuilemaan kun olen käytänössä koko ajan reissussa. Kotona käyn talvisin vain pesemässä pyykit, mutta aviomies varmaan ehtii testata senkin ystävineen. Pitänee hankkia kunnon karvalakki talvipaljuiluun.

Huippu hiihtäjältä on pakko kysyä: Perinteinen vai vapaa? Kumpi tyyli mielestäsi sopii paremmin paljuiluun?Usein perheessä on selvä työnjako, eli kumpi teillä lämmittää paljun ja kuka huoltaa?

Kyllä se varmaan menee niin, että mieheni hoitaa molemmat hommat, mutta ei sitä tiedä miten se lopulta menee. Käytäntö ratkaisee.

Kirami Ultima Profiline tynnyrin pintamateriaali on kierrätysmateriaalia (UPM komposiitti). Vaikuttiko kestävän kehityksen ajatus tynnyrin valintaan?

Kyllä. Ekologiset arvot ovat minulle tärkeitä. Olen aina kierrättänyt ja Profilinessa yhdistyvät molemmat eli kierrätys sekä helppohoitoisuus.

Olet paljon leireillä harjoittelemassa ulkomailla. Kirami Oy panostaa myös voimmakkaasti  vientiin. Onko sinulla mahdollisuus leireillä nauttia kylpytynnyristä?

Toistaiseksi en ole törmännyt reissuilla kylpytynnyriin. On pitänyt tyytyä kylpyammeeseen tai poreammeeseen.

Tunteminen ja tunnetaso on aina yksilöllistä joka varmasti korostuu vielä urheilu suorituksissa. Miten sinä kuvailisit kylpytynnyrin tuomaa olotilaa?

Leppoisan autuaan totaali rentoutunut.

Huippu-urheilussa välineillä ja huollolta vaaditaan erityisen paljon. Uskotko tehneesi Kiramin kylpytynnyrissä oikean valinnan?

Urheilussa varskin hiihdossa meillä huolletaan jatkuvasti suksia ja tietysti urheilijaa itseään. Kiramin Ultima Profiline kylpytynnyrin huoltovapaus on juuri sitä, mitä minä tarvitsen, eli että ei aina tarvitse olla miettimässä huoltoa, vaan voi vain nauttia ja ottaa välillä ihan rennosti.

 

Kiitämme Aino-Kaisaa haastattelusta ja toivotamme hyviä hetkiä Kiramin paljussa!