Ikiaikaisuuden äärellä paljussa

Kirami  Hidasta elämää -hyvinvointibrändin taustavaikuttajat Sanna Wikström ja Valtteri Heiskanen Kiramin paljussa fiilistelemässä.

 

Ketkä? Hidasta elämää -hyvinvointibrändin taustavaikuttajat Sanna Wikström ja Valtteri Heiskanen, 14- ja 9-vuotiaat lapset sekä rescue-koira Maggie.
Missä? Heinolan Lusissa Ala-Rääveli-järven rannalla
Millainen paikka? Vuonna 2020 valmistunut mökki (n. 100 neliötä + saunarakennus), joka on rakennettu vanhojen pienten rakennusten tilalle.
Millainen palju?  Kirami Breezy M (+ledivalot)
Some: Sannan Instagram-tili @sannamwikstrom, josta löydät elämän fiilistelyä ja hyvinvointiajatuksia

 

Sateenkaari!

Katselemme paljua lämmittäessä järvelle. Auringon säteet ja kevyt sade leikittelevät yhtä aikaa. Sateenkaari! Ylitse lentää joutsenet kovaäänisesti. Yhtäkkiä koko maisema ja hetki on taianomainen. Kuin joskus kymmeniätuhansia vuosia sitten, kun ihmiset todistetusti ovat kulkeneet näillä samoilla Lusin mailla, joissa on joskus ollut muinaismeri. Lähialueelta on löytynyt muun muassa Euroopan vanhin puuesine, reenjalas. Katsomme samaa maisemaa kuin ihmissukupolvet kauan, kauan sitten. Ja jota tulevat katsomaan monet ja monet polvet meidän jälkeemme.
Sateenkarta on mahtavaa ihastella paljua täytellessä. Mutta mitä Maggie koira ihastelee? | Kirami
Sateenkarta on mahtavaa ihastella paljua täytellessä. Mutta mitä Maggie koira ihastelee?
 

 

Mökkipaikkamme on meille rakas

Paljun veden pinta yhtyy miltei saumattomasti järvenpintaan | Kirami
Paljun veden pinta yhtyy miltei saumattomasti järvenpintaan. 
 

Olemme muokanneet mökkipaikastamme meille hyvän. Tutustuimme tonttiin, kun siinä oli vielä 40-50-vuotiaat pienet hirsirakennukset. Tutkimme, miten valo kiertää ja miten meidän perheen on hyvä olla keskellä luontoa mahdollisimman saumattomassa yhteiselossa sen elämän kanssa, jonka keskelle meillä on ollut kunnia tulla. Päädyimme rakentamaan vanhojen rakennusten tilalle uudet energiatehokkaat hirsirakennukset, jotka istuvat maisemaan. Pihassamme on istutettua nurmea ja kukkaa, mutta emme pyri estämään ympäröivän luonnon olemassaoloa – voikukkien, leskenlehtien ja maitohorsmien eloa. Kaikille on tilaa. Kaikille on oltava tilaa. 

Kun suunnittelimme viimeistä vaihetta mökkimme maisemoinnissa, koko perheen yhteinen toive oli saada palju. Vaikka meillä on ihana erinomaisen puhtaan luokituksen saanut järvi käytössämme, olimme jo oppineet, että vuodenkierrossa kesän lämpimät päivät olivat ainoita levollisia pulikointihetkiä. Paljussa voisimme nauttia vuoden ympäri luonnon kierrosta, luonnon läheisyydestä ja entisestä muinaismeren jälkeen jättämästä tunnelmasta.

 

Paljun paikka rannassa saunan vieressä

Päädyimme sijoittamaan paljun lähelle rantaa, saunarakennuksemme yhteyteen, jotta voisimme käyttää järvivettä myös paljussa. Kun paljussa istuu, voi katsoa, miten paljun veden pinta yhdistyy miltei saumattomasti järven pintaan ja siihen maisemaan, joka muistuttaa siitä, että olemme täällä vain hetken – kuten niin monet ennen meitä – kokemassa elämää ja kaikkea sitä ihmetystä. Välillä lasten ilon kiljahduksia, välillä haikeutta, välillä rauhaa.

Paljussa on hyvä pysähtyä huomaamaan elämä kaikilla aisteilla: tässä tämä elämä nyt on!

Paljussa voi nauttia elämästä kaikilla aisteilla! | Kirami
Paljussa voi nauttia elämästä kaikilla aisteilla!
 

 

Perheemme 3 vinkkiä paljuiluun useammalle aistille:

1. ”Sadepäivä on paras”, sanovat lapset  
Lapset toivovat paljun lämmitystä erityisesti sadepäivinä, koska sateella paljussa on erityinen tunnelma. ”Koitapa laittaa korvat veden alle, niin sadepisaroista kuuluu hauska ääni!” lapset vinkkaavat.
Kirami | Lapset nauttivat sadepäivistä paljussa, kun taas Maggie unelmoi omasta paljustaan.
Lapset nauttivat sadepäivistä paljussa, kun taas Maggie unelmoi omasta paljustaan.
 
2. Katsele tähtitaivasta  
Tähtitaivas edellistalvelta - Odotamme syksyn ja talven tähtitaivaan katselua paljusta. | Kirami
Tähtitaivas edellistalvelta - Odotamme syksyn ja talven tähtitaivaan katselua paljusta.
 
Odotamme syksyn ja talven tähtitaivaan katselua. Tähän saakka olemme ihastelleet maagista tähtitaivasta pienen hetken avannossa tai kylpytakki päällä saunan terassilla. Paljussa voi kirpeämmässäkin kelissä pysähtyä tähtitaivaan ihmettelyyn ja tähtikuvioiden bongailuun.
3. Huomioi myös tuoksumaisema  
Kun suunnittelimme paljun paikkaa, halusimme sijoittaa sen viereen ruusupenkin, jotta voisimme nauttia tuoksusta paljuilun aikana. Ehkä joskus nautimme myös ruusunterälehtikylvystä…
Paljussa voi nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta ja tuoksuista | Kirami
Paljussa voi nauttia ympäröivän luonnon kauneudesta ja tuoksuista.
 

 

Hyvää alkavaa syksyä Heinolan Lusista Ala-Rääveli-järven rannalta!

Sanna, Valtteri Heiskanen, lapset ja rescue-koira Maggie