Palju taipuu jopa piparkakkuversioksi

Palju taipuu jopa piparkakkuversioksi | Kirami

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Kuva: Lena & Åke Ahlrot

Asiakastarina: Lena & Åke Ahlrot 17.12.2020

Palju sopii joulupöytäänkin – jos sen tekee piparitaikinasta 

 

Monen jouluperinteeseen kuuluu piparkakkutalon leipominen. Kirami sai joulukuun alussa kuvan asiakkaidensa, Lena ja Åke Ahlrothin, leipomasta upean yksityiskohtaisesta piparkakkupaljusta, jossa mallina on käytetty heidän omaa paljuaan. 

 

Lena & Åke Ahlrot | Kylpytynnyri sijoitettiin pariskunnan mökille | Kirami
Kylpytynnyri sijoitettiin pariskunnan mökille. 

 

Pariskunta oli alkukesästä hankkinut Kiramin kylpytynnyrin koronapandemian vuoksi peruuntuneen 30-vuotishääpäivämatkan tilalle. 

– Mietimme, mitä keksisimme matkan tilalle. Olimme haaveilleet paljusta viime vuodesta lähtien, joten päätimme laittaa matkarahat paljuun, kertoo Lena Ahlroth. 

Kylpytynnyri sijoitettiin pariskunnan mökille. 

– Hankimme kesämökin muutama vuosi sitten kotipaikkakunnaltamme Siuntiosta. Mökki sijaitsee lähellä kotiamme, joten sinne on helppo piipahtaa milloin vain. Mökistä on tullut meille todella rakas paikka, joten oli luontevaa sijoittaa palju sinne. 

 

Palju sai arvoisensa ympäristön | Kirami
Palju sai arvoisensa ympäristön

Palju sai arvoisensa ympäristön

Paljulle päätettiin tehdä hienot ja yksilölliset puitteet.

–  Mieheni Åke on rakennusmestari, joten oli selvää, että paljun ympäristöön panostetaan. Paljun tieltä piti ensin kaivaa ja kantaa suuri määrä kiviä pois. Paljun paikka on aivan saunan vieressä kallion alapuolella. Esitöiden jälkeen palju asennettiin paikalleen, ja sen ympärille rakennettiin hienot raput ja kaide, Lena kertoo.

Paljun yhteyteen päätettiin tehdä myös baaripöytä.

– Kannoimme jo kertaalleen paljun paikalta kaivetut kivet takaisin kivikoreihin, joista tuli baaripöydän jalat. Lopputulos miellyttää meitä todella paljon. 

 

Piparkakkupalju tehtiin vastaamaan oikeaa paljumiljöötä

Palju oli lähes itsestään selvä aihe tämän vuoden piparkakkuprojektiksi.

–Tykkään askarrella ja keksimme molemmat erilaisia hassuja ideoita ja projekteja. Olemme ennenkin leiponeet erikoisia, hienoja piparkakkutaloja. Usein ne liittyvät johonkin rakennusprojektiin: viime vuonna teimme pipareista ulkohuussin, sitä ennen mökin, joka oli silloin meille uusi, Lena kertoo. 

Työnjako piparipaljun kanssa oli selvä.

– Minä leivoin ja keksin rekvisiitat ja yksityiskohdat, mies kokosi palat yhteen. Teimme piparkakkupaljusta ja sen ympäristöstä mahdollisimman aidon tuntuisen. Uunissa on ”tuli” ja kaiteessa roikkuvat valot. Kuohuviinipullo ja -lasit ovat baaritiskillä, ja jopa pieni keltainen ankka ui vedessä Åke- ja Lena-tonttujen kanssa. Kivikorissa on pieni punainen rakkauslukko – sekä oikeassa versiossa että pipariversiossa. Ja tietenkin mukana ovat myös pyyhkeet ja matto.

– Koko projektiin meni meiltä muutama tunti. Moni on ihaillut piparipaljua ja ideaa sosiaalisessa mediassa.

 

Piparkakkupalju tehtiin vastaamaan oikeaa paljumiljöötä | Kirami
Piparkakkupalju tehtiin vastaamaan oikeaa paljumiljöötä

 

Yhteiset projektit pitävät arjen hauskana 

Pariskunta on pitänyt yhtä nuoresta asti. 

– Aikuiset lapsemme ovat muuttaneet jo pois, mutta onneksi viihdymme hyvin keskenämme. Keksimme tällaista hauskaa yhteistä puuhaa, Lena sanoo.

Yksi yhteisistä projekteista, paljualue, valmistui sopivasti juuri ennen juhannusta. 

– Siitä tuli heti molempien lempipaikka. Olemme ehtineet kylpeä kesän ja syksyn aikana 43 kertaa. Lomaviikko Kreetalla olisi mennyt nopeasti, mutta paljusta voimme nauttia monta vuotta. 

 

Yhteiset projektit pitävät arjen hauskana | Kirami
Yhteiset projektit pitävät arjen hauskana 
Lena & Åke Ahlrot | Paljusta tuli heti molempien lempipaikka | Kirami
 Paljusta tuli heti molempien lempipaikka 

 

Käy katsomassa katsomassa kuvia @lenaahlroth #kirami #kiramipalju #kiramibadtunna #badtunna.

 

Kiitos ?


Kirami kiittää Lena ja Åkea ihanan jouluisesta ja rakkaudentäyteisestä tarinasta. Tarinan myötä haluamme toivottaa Lenalle ja Åkelle kuin myös kaikille lukijoillemme hyvää joulua sekä pitäkää huoli toisistanne.