Talvella grillaaminen on yhtä helppoa kuin kesällä

Talvella grillaaminen on yhtä helppoa kuin kesällä | Kirami

 

Voiko talvella grillata?

 

Keittiömestari Jesse Söderlund suosittelee lämpimästi grillaamista kesät talvet.

"Talvella grillaaminen on yhtä helppoa kuin kesällä. Riittää, kun varustautuu pipolla, hanskoilla ja iloisella talvimielellä. Ruokien valmisteluun on jopa paremmin aikaa, kun ei tarvitse pelätä, että helle pilaisi raaka-aineet.

Parasta talvigrillaamisessa on sen antama kokonaisvaltainen kokemus. Kun on vähän aikaa ollut ulkona, nälkä on suurempi ja tuoksut tuntuvat paremmilta. Lapset on hyvä ottaa touhuun mukaan ja grillata koko perheen voimin, niin jokainen saa raikasta talvi-ilmaa ja kokee samalla grillin tuoksut ja lämmön. Grillipadan ääressä on mukava viettää aikaa ja valmistaa samalla herkullista ruokaa.

Talvisin ruoanlaitossa käytetään paljon uunia, jolloin savun ja grillauksen maku jäävät ruoasta kokonaan pois. Kannattaa pitää huolta siitä, että makunystyrät saavat nauttia niistä ympäri vuoden!

 

Jesse Söderlund | Keittiömestari Jesse Söderlund suosittelee lämpimästi grillaamista kesät talvet | Kirami
Jesse Söderlund | Keittiömestari Jesse Söderlund suosittelee lämpimästi grillaamista kesät talvet | Kirami

 

Kunnon grilli auttaa onnistumaan

 

Kylmillä keleillä grillatessa pitää ottaa huomioon, että lämmönhukka on suurempi. Kiramin Freedomissa on teräksiset seinät, jotka hohtavat lämpöä takaisin raaka-aineisiin. Roasty Bossin rautapata tuo tasaista lämpöä myös reunoilta ylöspäin pitäen raaka-aineet kuumina, kun padan ritilän laskee alas. Iron Monsterin rautalevy hohkaa kuumana ja pitää raaka-aineissa tasaisen lämmön.

Kylmä ilma tietysti viilentää valmiita ruokia, joten syöminen on syytä aloittaa nopeasti grillaamisen jälkeen. Kiramin Roasty Boss -grillissä on niin hyvä lämmöneristys, että valmiit ruoat pysyvät jonkin aikaa myös lämpiminä.

Grilliin suosittelen laitettavaksi riistaruokia, jotka toimivat talvella hyvin. Kasviksista grillaisin sipuleita, mustajuurta ja punajuurta. Ja tammikuussa paistaisin tietysti blinejä!

Uskallan luvata, että talvigrillaamisesta tulee traditio, kun sitä kerran on kokeillut. Raaka-aineiden tuoksu, puista tuleva savun aromi ja grillistä hohkaava lämpö takaavat, että grillaaminen on ainakin yhtä kivaa kuin kesällä."

 

Talvella grillaaminen on yhtä helppoa kuin kesällä | Kirami
Talvella grillaaminen on yhtä helppoa kuin kesällä | Kirami

 

Katso lisää kuvia

 

Talvisin grillausterveisin

Jesse Söderlund

Keittiömestari

 

Löydät lisätietoa alla olevista linkeistä:

Tutustu Outstanding-tuoteperheeseen, josta löytyy tuotteita grillaukseen ja pihasisustukseen:

Roasty Boss -pata ja -grilli

Freedom-ulkotuli

Iron Monster -paistorauta

Katso Jessen grillausreseptejä Roasty Bossille

Katso Jessen grillausreseptejä Iron Monsterille