Kylpytynnyrin turvallinen käyttö lasten kanssa

Kylpytynnyrin turvallinen käyttö lasten kanssa | Kirami

 

Lapsenlapset ovat polskineet paljussa pienestä asti

Meillä on ollut kylpytynnyri mökkimme pihalla jo 3 vuotta. Sille on löytynyt hyvä paikka saunan ja hiekkarannan välistä, josta on hienot näköalat merelle.

Kylpytynnyri on kovassa käytössä. Lapsenlapsemme ovat polskineet paljussa jo siitä asti, kun nuorin oli 4-vuotias. Nyt heillä on ikää jo 7, 10 ja 13 vuotta. Palju on lapsille mieluisa paikka, siinä vietetään paljon aikaa, ja välillä he käyvät meressä uimassa. Lapset viihtyvät paljussa erittäin hyvin, jopa niin hyvin, että välillä heitä pitää käskeä sieltä pois.

Parasta paljussa on lasten mielestä varmaan se, että siinä voi leikkiä ja sukeltaa. Palju ei ole kovin iso, se on sellaista istuskelumallia, johon mahtuu 6–8 aikuista, mutta hyvin nuo lapset mahtuvat siinä sukeltelemaankin. Lapsethan pystyvät ihmeellisiin juttuihin.

 

Turvallisuus on tärkeää

Kylpytynnyrin turvallinen käyttö lasten kanssa | Kirami
Lapsenlapset ovat polskineet paljussa pienestä asti

 

Lasten kanssa kylpytynnyrin käytön valvonta on hyvin tärkeää. Se oli sitä varsinkin silloin, kun nuorin ei osannut vielä edes uida, joten paikalla oli aina joku vanhemmista tai isovanhemmista. Nyt kun lapset ovat isompia ja osaavat kaikki uida, ei heitä enää tarvitse niin tarkkaan valvoa.

Puukamina, jolla vettä lämmitetään, ei ole lasten kannalta ongelma. Se sijaitsee paljun ulkopuolella ja on niin hyvin eristetty, ettei siinä pääse polttamaan itseään.

Kylpytynnyriin kiipeämistä varten meillä on paljuvalmistajan tekemät hyvät portaat. Jopa 4-vuotias pääsi aikoinaan niiden ansiosta helposti itse paljuun ja sieltä pois.

Meillä lapsenlapset oppivat hyvin nopeasti, kuinka paljussa ollaan turvallisesti – koulutus meni kerralla perille, tai ainakin parilla toistolla. Nykyään tärkein valvontakohde lasten kylpytynnyrin käytössä taitaa olla se, että malttaisivat välillä tulla sieltä poiskin.

 

Kesäisin terveisin

Antti Ahtiainen

Pappa

 

Lue lisää turvallisuudesta

Lue lisää kylpytynnyrin turvallisesta käytöstä