Sijoita paljusi kestävälle ja tasaiselle alustalle

Sijoita paljusi kestävälle ja tasaiselle alustalle | Kirami

 

Kunnolliset perustukset takaavat kylpytynnyrin turvallisen ja vaivattoman käytön. Paljun voi integroida terassiin tai sille voi valaa alustan esimerkiksi betonista. Myös tasainen ja kestävä sorapeti on riittävä perusta. 

Kestävimmän perustan paljulle saa valamalla tynnyrille sopivan kokoisen alueen betonista. On hyvä pitää mielessä, että täytenä palju painaa huomattavasti enemmän. 

– Palju pitää sijoittaa tasaiselle ja kauttaaltaan pohjan kattavalle alustalle. Tasainen ja suora sorapetikin riittää, jos alusta on elämätön ja kestää täyden tynnyrin painon kylpijöineen, kertoo Kari Suutarinen Kiramin myynnistä ja teknisestä tuesta.  

Paljua ei kannata asettaa suoraan nurmikolle. 

– Useimmiten nurmikko ei ole niin tasainen, että tynnyri asettuisi siihen suoraan. Alustan tulee olla suorassa, jotta tynnyri tyhjenee kunnolla ja täyttövaiheessa kamiinasta tulee kaikki ilma pois. Puupaneelia vasten kasvava nurmikko voi myös vaikuttaa tynnyrin puupinnan kuntoon. 

– Puutynnyrin alle kannattaa asentaa lisäjuoksut, jotta tynnyrin alla pääsee ilma kiertämään ja se kuivuu kunnolla. Muovitynnyrin kohdalla on erityisen tärkeää huomioida, että alusta kattaa kauttaaltaan tynnyrin pohjan.  

 

Sijoita paljusi kestävälle ja tasaiselle alustalle | Kirami
Tasainen ja kestävä sorapeti on riittävä perusta paljulle 

 

Paljun voi upottaa terassiin

Joskus palju sopii pihalla parhaiten terassin yhteyteen. Perustuksen kannalta terassiin upottamisessa pätevät samat säännöt: alustan tulee olla tasainen ja riittävän tukeva. 

– Sijoittelussa kannattaa huomioida kamiinan lämmitys eli asentaako tynnyrin terassin reunaan, jolloin kamiina jää terassin ulkopuolelle helposti käytettäväksi. Jos tynnyrin haluaa keskemmälle terassia, voi kamiinan ja altaan väliin hankkia jatkoputkisarjan, jonka avulla kamiina voidaan tuoda metri kauemmas tynnyristä, kertoo Suutarinen.

– Molemmissa tapauksissa kannattaa miettiä kamiinan alle tuleva rakenne, jotta kamiinan saa suoraan. Kamiinan pohja tulee noin 1,5 cm tynnyrin pohjaa ylemmäs. Upottamisessa on hyvä huomioida, että tyhjennysventtiili tulee kamiinaa vastapäätä. Tyhjennystä varten kannattaakin tehdä jonkinlainen huoltoluukku, jotta venttiiliin pääsee käsiksi. Toinen vaihtoehto on hankkia kamiinan ja altaan väliin tuleva poistosetti (välipoistosarja), jonka avulla venttiili voidaan siirtää kamiinan taakse. 

 

Paljun voi upottaa terassiin | Kirami
Paljun voi upottaa terassiin 

 

Turvallisuus ennen kaikkea

Mikäli allas sijoitetaan lähelle rakennuksia tai integroidaan terassiin, on tarkistettava, että savupiippu on riittävän kaukana kaikista palavista rakenteista. 

– Etäisyys on muistettava tarkistaa sekä sivu- että korkeussuunnassa, jotta syttymisvaaraa ei ole. Sivusuunnassa minimietäisyys palaviin materiaaleihin on kolme metriä piipun suusta, muistuttaa Suutarinen.

– Normaalin tulipesän kamiinoissa pitää huomioida myös pesän edustan paloturvallisuus, eli tulipesän edessä ei saa olla helposti syttyvää materiaalia. Tulipesän edessä tulee alue palamatonta materiaalia, kuten betonia, hiekkaa tai metallilevy esim. Kiramin paloturvapelti.

Paloturvallisuuden lisäksi paljuissa on hyvä huomioida myös muu yleinen turvallisuus. Terassiin upottaessa tynnyrin reuna kannattaa nostaa noin 20 cm korkeammaksi kuin terassin reuna, jotta tynnyriin ei pääse liukastumaan. 

Paljuissa on hyvä pitää aina päällä kantta. Erityisen tärkeää se on terassiin integroiduissa kylpytynnyreissä, Suutarinen sanoo. 

Lue lisää paljun sijoittamisesta pihamaalle 

 

Turvallisuus ennen kaikkea | Kirami
Asiakaskuva: Sandvalleygolfresort 

 

Katso video Kirami Paljun Käyttöönotosta

 

Katso video Kiramin kylpytynnyrin asennuksesta