Ranskankielinen vientiexpertti ja positiivisuuden esikuva

Julien Chaigneau | Kiramin henkilöstöesittely

 

Julien Chaigneau muutti Suomeen 2013 yhdessä suomalaisen vaimonsa ja lastensa kanssa Pariisista. Hän perusti oman yrityksen Turkuun, jossa myi ranskalaisia lasten puuleluja. Erikoistuotteet eivät laman kourissa sinnittelevässä Suomessa kuitenkaan ollut menestys, joten hän sulki yrityksensä ja lähti etsimään töitä vapailta markkinoilta. Kiramille hän löysi tiensä turkulaisen Navigaatorin kautta. Siellä häntä opastettiin niin hakemuksien ja CV:n tekemisessä kuin myös kehotettiin tutustumaan hieman työmarkkinoiden tarpeisiin. Julien kehuukin henkilökohtaisen neuvojansa Kirsin ammattitaitoista opastusta. ”Kirsi oli aina ystävällinen, auttoi paljon kaikessa ja ennen kaikkea uskoi minuun”, kertoo Julien. Kirsi kuuli kollegaltansa Heidiltä, että Kiramilla tarvittaisiin ranskankielistä viennin osaajaa ja toivottavaa olisi myös jonkinlainen suomenkielen taito. Muutaman päivän päästä Julien olikin Kiramilla Mikan ja Miron haastateltavana. Hänestä työnkuva oli mielenkiintoinen ja työpaikan tunnelma tuntui heti hyvälle. Mikasta vuorostaan oli suorastaan ihme, ettei Julien ollut aikaisemmin löytänyt työpaikkaa Suomesta loistavan kokemuksensa ja suuren positiivisuutensa ansiosta. Kaiken lisäksi oli hän opetellut suomea omatoimisesti. Työsuhde alkoi 1,5 kuukauden päästä haastattelusta.

Aluksi Julien tutustui tuotteisiin tehtaan puolella rakentamalla kylpytynnyreitä yhdessä työtovereiden kanssa ja kääntämällä ja tuottamalla suuren määrän tekstejä ranskaksi. Tämän lisäksi käytiin läpi systeemejä, markkinointia sekä viennin tehtäviä yhdessä kollega Miron kanssa. Sitten olikin aika keskittyä hänen oman kotimaansa Ranskan jälleenmyyntiin sikäläisten jälleenmyyjien kanssa. Päivittäiseen työhön kuuluvat sopimuksien ja esitteiden laatiminen, markkinointi, asiakaspalvelu sekä jälleenmyyjien tukeminen. Ranskan lisäksi Julien työskentelee yhdessä Miron kanssa Englannin viennin parissa.

Julien kertoo, että huolimatta aikaisemmasta kokemuksesta hotelli- ja kaupan alalla, Kiramilla on tullut eteen myös paljon uusia asioita. Hänellä on asiakaspalvelukokemusta tuonnin puolelta, nyt työ painottuu enemmän vientiin.  ”Isoisänsä oppeja muistellen ja toteuttaen tärkeintä on olla kiinnostunut asiakkaistaan sekä tietää, mitä asiakas tarvitsee”, Julien korostaa. Myyntitaito on Julienin suvussa siirtynyt jo usealta sukupolvelta toiselle.

Julien kuvailee Kiramia yhdeksi parhaimmista työpaikoistaan, koska ”täällä on mukava olla töissä, täällä joustetaan, saa hyvää palauttetta, kaikilla työntekijöillä on kiinnostusta yritykseen ja he tekevät hyvin työnsä. Oli helppo tutustua henkilökuntaan”. Hän sanoo, ”että tunsi hyvän fiiliksen astuessaan ensimmäistä kertaa Kiramin ovesta sisään”.

 

Julien Chaigneau | Kiramin henkilöstöesittely
Vapaa-aikanaan Julien keskittyy kahteen ihanaan lapseensa sekä vaimoonsaVapaa-aikanaan Julien keskittyy kahteen ihanaan lapseensa sekä vaimoonsa. Pääasialliset harrastukset ovat lasten harrastuksien parissa (tanssi ja liikunta), leikkiminen, lukeminen, käveleminen, pyöräily ja shakin pelaaminen.