Marika Lehtinen

 

Konttorityöntekijänä viittä vaille merkonomi, joka rentoutuu kalassa

 

Kirami Oy - Marika Lehtinen kesätyöntekijä 2017Marika Lehtinen, 21, on kesän ajan Kiramilla konttorihommissa. Muulloin, kun Marika ei ole yrityksessämme, hän opiskelee merkonomilinjalla Huittisissa. Hän on piakkoin koulun suorittanut, sillä hänen on määrä valmistua ensi vuoden helmikuussa.

Meille hän päätyi kesätöihin sitä kautta, että Kiramilta soitettiin kouluun ja haettiin harjoittelijaa, josta Marikalla poiki ajatus hakea meille kesätöihin. Marikan työtehtäviin sisältyy tilausten tekeminen, laskutus ja lähetteiden sekä rahtikirjojen tekeminen. Moni yllämainituista työtehtävistä ei ole koulun kautta entuudestaan tuttuja, ainoastaan laskutus on jollakin tasolla käsitelty opinnoissa. Työpaikalla oppii enimmät valmiudet.

Tavallisesti hän tulee töihin kahdeksaan, avaa koneen, käy verkkokaupan tilaukset läpi ja kattoo sähköpostiin tulleet tilaukset. Päivän mittaan hän tekee rahtikirjoja ja päätteeksi hän hoitaa laskutusta. Marikalla joka päivä on samanlainen, ainoa eroavaisuus on, että toisinaan on kiireisempää ja joskus hiljaisempaa.

Marika pitää työpaikalla vallitsevasta myönteisestä ilmapiiristä. Hän kuvailee työntekijöitä mukaviksi ja työyhteisöä ulospäinsuuntautuneeksi. Hän pitää myös itse työstä ja niistä tehtävistä mitä hänelle kuuluu. Kiramilla Marika on viihtynyt hyvin.

Marika viihtyy luonnon helmassa vapaa-ajan vieton merkeissä. Viikonloppuisin hän rentoutuu käymällä kalassa ja veneilemässä poikaystävänsä kanssa.