Janne Käpylehdolla jääkarusellin maailmanennätys 2023 jälleen kiikarissa!

Kirami paljut ja saunat | Jääkaruselli Lappajärvellä 2022 | Janne Käpylehto

 

Janne Käpylehto on rakentanut jo noin 80 jääkarusellia. Maailmanennätys on ollut hänen hallussaan useamman kerran. Lappajärvellä yritetään uutta ennätystä 28.1.2023 puolen kilometrin jääkarusellilla. Kirami jälleen mukana tuotteillaan tempauksessa, tällä kertaa Kirami FinVision® -sauna Nordic misty ja Breezy -palju riehassa esillä.

 

***************************************************************************************************

Tarkempaa tietoa tapahtumasta:

Tutustu tarkemmin päivien tapahtumaan lisää tapahtumajärjestäjän sivuilta

Facebook

Löydät perille: Hotelli Kivitippu, Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi

***************************************************************************************************

 

Ennätysten tavoittelut kasvavat vuosi vuodelta

 

Janne Käpylehto - Jääkarusellin maailmanennätys 2021| Kirami paljut
Janne Käpylehto - Jääkarusellin maailmanennätys 2021


Kuten Janne jo viime vuoden ennätyksen jälkeen totesi, vuonna 2023 tehdään vielä isompi jääkaruselli. Lappajärvi on Euroopan suurin kraatterijärvi, mihin on hyvä sahata isojakin karusellejä. Vuonna 2022 jääkarusellin halkaisija oli 310,78 metriä, pyöri kolme kertaa ympäri Lappajärven kraatterijärvellä. Nyt olisi tarkoitus kasvattaa jääkarusellin kokoa huimaan puoleen kilimetriin, joten jännitystä ja vaarallisia tilanteita tulee riittämään myös tänä vuonna. 

Kirami Paljut | Ville Haapasalo saapuu myös paikalle ​​​​​​​Lappajärvelle | Jääkaruselli 2023
Ville Haapasalo saapuu myös paikalle
Lappajärvelle

Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä paljon jääkarusellisen sahaajia samassa paikassa, Janne kertoo. Osallistujien innostus jatkaa kasvuaan ja maailma seuraa pystytäänkö ennätystä jälleen kasvattamaan. Mitä isompi jääkaruselli on, sitä enemmän talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita tarvitaan. Yhteistyö jatkuu saumattomasti, sillä tänäkin vuonna mukana ovat innokkaat Lappajärven-, Vimpelin- ja Alajärven kunnanjohtajat: Sami Alasara, Sam Leijonanmieli ja Vesa Koivunen. Sekä tietysti kolmen kunnan alueelta innokkaat talkoolaiset. Viime kerralla olisi jäänyt karuselli tekemättä ilman talkoolaisten apua!, hehkuttaa Käpylehto. 

Heidän lisäkseen saapuu 11 sahaaja vierasta Minnesodasta ja Mainesta. Myös nykyinen mestaruuden haltija Chuck Zwilling on tulossa tiiminsä kanssa ja heillä on mukana arvostettu maailman jääkaruselliliiton myöntämä kieropalkinto. Keskiviikkona sekä torstaina paikalla on myös moninkertainen painin arvokisamitalisti Petra Olli, joka toimi kilpaurallaan Lappajärven veikkojen edustajana. Vuonna 2020 urheilu-uransa päättänyt Olli perusti Tampereelle ensimmäisen Petra Olli -akatemian, jossa myös itse toimii valmentajana. Lauantaina koko Suomen rakastama suomalainen näyttelijä, televisiojuontaja ja nykyään myös hatsapuri leipoja (georgialaista kansallisruokaa) Ville Haapasalo saapuu myös paikalle ja juontaa juhlagaalan hotelli Kivitipussa. 

 

 

Kirami pyörii jälleen Janne Käpylehdon ja jääkarusellin mukana

Kirami FinVision® -sauna Nordic misty Harvian Legend 240 Green flame puukiukaalla | Kirami ulkosaunat
Kirami FinVision® -sauna Nordic misty,
Harvian Legend 240 Green flame puukiukaalla


Yhteistyö Janne Käpylehden kanssa jatkuu jälleen Lappajärvellä. Kirami on tehnyt usean vuoden yhteistyötä Jannen kanssa eri tempausten merkissä. Meillä synkkaa ja kuten Jannesta, niin myös Kiramista on mukavaa pistää itsensä likoon. Tällä kertaa Kiramin tuotteista on nähtävillä Kirami FinVision® -sauna Nordic misty Harvian Legend 240 Green flame puukiukaalla sekä Breezy -palju paikan päällä. Ulkosauna on sijoitettuna aivan luistelukarusellin viereen ja saunan ikkunasta näkee kuinka taitavat luistelijat tekevät temppujaan jäällä. Palju pääsee pyörimään jääkaruselliin ja nauttimaan ensimmäisten joukossa, kun uutta maailmanennätystä tehdään!

Ulkosaunaan pääsee tutustumaan lähemmin paikan päällä. Saunaa ja palju varattu VIP vierailijoiden saunomis- ja kylpemiskäyttöön.

Kirami Original Breezy M Cult-si ST, DW, Graphite | Kirami paljut
Kirami Original Breezy M,
Cult-si ST, DW, Graphite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumalla on paljon näkyvyyttä ympäri maailman

Viime vuuonna iIloinen uutinen kiersi median kautta koko maapallon ympäri. 50 eri maassa ilmestyi juttuja Janne Käpylehdon uusimmasta saavutuksesta. Paikan päällä oli muun muassa kuvausryhmä, joka tekee dokumenttia BBC:lle ja Saksan NDR:lle sekä toimittaja AFP:ltä, maailman vanhimmasta uutistoimistosta. Määrätietoinen työ palkittiin siis myös näkyvyyden muodossa.

NDR Saksa: Finnland - Winter im hohen Norden

Jannen kertoo, että myös tällä kertaa on media kiinnostunut tapahtumasta, ja muutamat ovat tapahtumaa markkinoineet jo etukäteen. Suomi, jääkaruselli, Janne Käpylehto ja hulvattoman hauska tapahtuma kiinnostaa maailmaa!

 

***************************************************************************************************

Muutama ennakkojulkaisu jääkarusellitapahtumasta:

Ilta Sanomat: Kraatteri­järven jäälle tekeillä huima maailman­ennätys – ”Tehdään kerralla puoli kilometriä”

Järviseutu: Puolen kilometrin karuselli – Nyt näytetään, että suomalaiset on vähän hullumpia, jääkarusellimies Janne Käpylehto toteaa

NDR Saksa: Finnland - Winter im hohen Norden

***************************************************************************************************

 

Lähtekää mukaan talviseen riehaan ja uutta jääkaruselliennätystä kannustamaan!