Sastamalan Kaupunki vieraili Kiramilla kesäkuussa 2017

Sastamalan Kaupunki vieraili Kiramilla kesäkuussa 2017 | Kirami

 

Keskiviikkona 14.6.2017 Kiramin vieraana kävi Sastamalan tuore elinkeinojohtaja Ursula Lumme sekä yritysasiamies Tanja Aarnikuru. Nämä kaupungin edustajat kiertävät parhaillaan Sastamalan yrityksiä ja selvittävät minkälaista palvelua yritykset kaupungilta kaipaavat.

Aloitimme vierailun kahvikupin ääressä perusasioista, sillä kaupungin edustajille kylpytynnyritoimintamme oli suhteellisen tuntematonta, vaikka nimi ja tuotteet olivatkin entuudestaan tuttuja.  Kävimme heidän kanssaan läpi yrityksemme historiaa, kerroimme työntekijöistämme, alihankkijoistamme ja muista yhteistyökumppaneistamme. Teimme tehdaskierroksen, tutustuimme siihen, miten tynnyri kootaan, kerroimme heille mistä käyttämämme materiaalit ja osat tulevat. Kerroimme olevamme ylpeitä siitä, että ostamme mahdollisimman paljon osia lähiseudulta. Tästä vieraat olivat iloisia ja yhdessä todettiin, että pieni ”kotiinpäinveto” on alueellisesti järkevää.

Vieraamme kysyivät meiltä, mitä kaupungin tulisi tehdä ollakseen Sastamalan yrityksille enemmän avuksi. Mielestämme yritysten toimintaa helpottaisi, jos saataisiin apua rakennus- ja kaavoitusasioihin sekä tukea byrokraattisten hakemusten tekoon. Toivoimme myös lähempää ja mutkattomampaa yhteistyötä ammattikoulujen ja muiden opinahjojen kanssa. Keskustelimme myös nuorison tutustuttamisesta työelämään ja yritysten vastuusta nuoriin liittyen. Kiramilla on hyvät kokemukset kouluharjoittelijoista ja kesätyöntekijöistä, tänäkin vuonna työllistämme kymmenkunta kesätyöntekijää ja harjoittelijaa kevään ja kesän aikana.

Myös yritysten olisi hyvä tietää toistensa palveluista enemmän - yhteistyö paikallisten yritysten välillä olisi kaikkien toimintaa virkistävää. Haaveenamme on oman kaupungin alueella enemmän ohjelmapalveluita, majapaikkoja ja ravintoloita, joiden palveluita olisi ilo tarjota erityisesti ulkomaisille vieraille. Yhdessä todettiin, että riittävän kysynnän luominen on haaste näissä palveluissa. Oleellista tässäkin on se, että palveluista tiedetään yleisesti ja käytettään niitä, eikä lähdetä liian helposti kauemmas.

Vierailusta varmasti jäi hyvä mieli molemmille osapuolille ja toivomme, että kaupungin ja yritysten yhteistyötä tiivistetään jatkossa. On kaikkien etu, että alueen yritykset ja kukoistavat jatkossakin.

Artikkelin kirjoittaja

- Nellie Rantanen