Der Fassbruder: tuttavallinen, asiakaslähtöinen, inhimillinen

Aina pääsee testaamaan useita erilaisia Kiramin palju malleja. | Kirami - Warmer feelings.

 

Kun Franz Lang ja hänen perheensä pääsivät ensimmäistä kertaa nauttimaan Kiramin paljusta ystäviensä luona hieman yli kaksi vuotta sitten, hän rakastui siihen välittömästi. Heti seuraavana päivänä hän tilasi perheelleen täsmälleen samanlaisen kylpytynnyrin ja teki nopeasti päätöksen: hän halusi tuoda tämän ainutlaatuisen rentoutumistavan entistä useampien ihmisten ulottuville ja perusti oman yrityksensä "Der Fassbruder", jossa asiakkaiden henkilökohtainen kohtaaminen ja palvelu on kaiken a ja o.

 

Vierailu Baijeriin ja sen seuraukset

Fassbruderin tunnusmerkki | Kirami jälleenmyyjä Saksassa
Fassbruderin tunnusmerkki

Franz Lang Stelzenbergistä Pfälzerwald-alueelta Lounais-Saksasta muistelee mielellään sitä päivää, jolloin hän, hänen vaimonsa ja pariskunnan tyttäret vierailivat ystäviensä luona Baijerissa. Siitä on nyt hieman yli kaksi vuotta - päivä, joka muutti perheen elämän täydellisesti.

- Siellä oli puulämmitteinen, Dark Walnut-värinen Kiramin palju, Breezy M MACU-kamiinalla ja eristekannella. Kun lapsemme olivat viettäneet puolet päivästä paljussa ja pitäneet uskomattoman hauskaa, me aikuisetkin saimme nauttia paljusta illalla. Jo hetken päästä minulle oli selvää, että perheellenikin pitää saada tällainen palju, Franz kertoo.

Sanottu ja tehty. Heti seuraavana päivänä Langit ostivat täsmälleen samanlaisen paljun Bernhard Seligin omistamasta FrankenSpa-myymälästä. Kaksi viikkoa myöhemmin Franz ajoi ystävänsä kanssa kohti Nürnbergiä noutamaan tynnyrin. Jo pitkän automatkan aikana syntyi ajatus siitä, että voisi olla hyvä idea myydä näitä kylpytynnyreitä itse omalla kotiseudulla.

 

Ideasta syntyy „Der Fassbruder“

- Käytettyämme paljua kaksi ensimmäistä viikkoa yhtäjaksoisesti, minulla ei ollut enää epäilystäkään siitä, etteivätkö Kiramin suomalaiset paljut olisi Pfälzerwaldissa juuri oikeassa paikassa. Istuin tietokoneen ääreen ja rupesin tutkimaan asioita: markkinatutkimusta, avainsana-analyysejä. Tutustuin kilpailijoihin ja puhuin ensimmäistä kertaa Kiramin Tainan kanssa. Olimme heti samalla aaltopituudella, ja tunsin saman tien olevani osa Kirami-perhettä, toteaa syntyperäinen pfalzilainen.

Pian sen jälkeen "Der Fassbruder" perustettiin ja asioita lähdettiin toteuttamaan suurella innolla. Franz oli löytänyt juuri oikean markkinaraon, sillä Pfälzerwaldissa, joka on yksi Saksan suurimmista yhtenäisistä metsäalueista, ei ollut vielä Kiramin jälleenmyyjää. Tämä asia pitää muuttaa, kunnianhimoinen uranvaihtaja päätti.

- En ole koulutukseltani myyntimies, vaan elektroniikkateknikko ja palomies. En myöskään voinut koskaan kuvitella pyörittäväni verkkokauppaa ja omaa yritystä. Mutta olin yksinkertaisesti niin rakastunut Kiramin paljuihin ja vakuuttunut heidän laadustaan. Muilla valmistajilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, Franz nauraa. 

 

Sinuttelua asiakkaiden kanssa

"Der Fassbruder" erottuu useimmista tyypillisistä verkkokaupoista aidolla innostuksellaan tuotteita kohtaan ja pyrkimyksellään tarjota erityisen henkilökohtaista palvelua. Asiakkaat voivat esimerkiksi koota valitsemansa kokonaisuuden verkossa konfiguraattorin avulla. Mutta ennen ostoksen tekemistä käydään vielä henkilökohtainen keskustelu omistajan kanssa.

Franz Lang, "Der Fassbruderin" perustaja ja omistaja | Kirami jälleenmyyjä
Franz Lang, "Der Fassbruderin"
perustaja ja omistaja

- Alusta alkaen oli selvää, että "Der Fassbruderin" identiteetti olisi tuttavallinen, ystävällinen ja henkilökohtainen. Olen kaikkien asiakkaideni kanssa sinut, ja asiakaspalvelu, saavutettavuus ja joustavuus ovat minulle hyvin, hyvin tärkeitä. Minulle on tärkeää, että voin istua asiakkaitteni kanssa kotona pöydän ääressä kaupan jälkeen, olipa kyse sitten viinilasillisesta tai yhteisestä ateriasta kiitokseksi, sympaattinen perheenisä selittää.

Ilman perhettään ja heidän tukeaan Franz ei voisi kuvitella yritystään ja sen kasvua.

- Puhun aina "meistä", koska vaimoni Julia ja minä emme olisi koskaan siellä, missä olemme nyt, ilman perheidemme sekä läheisimpien ja parhaiden ystäviemme apua. Ystävämme ja perheemme auttavat meitä edelleen, missä, milloin ja miten pystyvät. Yritystämme ei olisi olemassa ilman näitä ihmisiä.

 

Suurella sydämellä suunniteltu näyttelyalue

Tänä kesänä Fassbruderin tiimi on keskittynyt innolla uuteen projektiin. Tuloksena on 300 neliömetrin kokoinen näyttelyalue, jota voidaan helposti laajentaa tulevaisuudessa. Tavoitteena oli luoda kaikin puolin yhtenäinen alue, jotta potentiaaliset asiakkaat tuntisivat olonsa heti kotoisaksi. 

Franzin uudelta näyttelyalueelta löytyy eri malleja | Kirami paljut
Franzin uudelta näyttelyalueelta löytyy eri malleja

 

- Kävimme vaimoni kanssa läpi ideoita ja loimme tunnelmataulun. Näytimme sen ystävällemme, puutarha- ja maisemarakentajalle Michael Eversille Evers & Bojdo Außenanlagen-yrityksestä Kaiserslauternista. Michael on varsinaisen taiteilija näyttelymme takana. Me vain näytimme hänelle suunnan. Meille oli tärkeää, että otimme mukaan Pfälzerwaldin ympäristön ja tunnelman. Michael ja hänen tiiminsä käyttivät paljon hiekkakiveä, kun taas Julia toi Hollannissa vietetyltä perhelomalta mukanaan ajatuksen käyttää akaasianrunkoja yhtenä elementtinä. 

Rungot ovat yhdistävä elementti näyttelyssä, joka ulottuu kolmelle tasolle. Varsinkin yöllä, kun näyttely valaistaan telttamaisesti asennetuilla LED-valoilla, näkee, millä intohimolla se on toteutettu.

 

Oikea malli jokaiselle asiakkaalle

Tällä hetkellä potentiaaliset asiakkaat voivat ihailla viittä erilaista paljua "Der Fassbruderin" näyttelyalueella Stelzenbergissä, kymmenen kilometrin päässä muun muassa perinteikkäästä jalkapalloseurastaan tunnetusta Kaiserslauternin kaupungista. 

Aina pääsee testaamaan useita erilaisia paljuja | Kirami kylpytynnyrit
Aina pääsee testaamaan useita erilaisia paljuja. 

 

- Näihin kuuluu asiakkaiden suosikki, Original Breezy, Premium Steady Flow hybridivaihtoehtona 3 kW:n sähkölämmittimellä, suodattimella, vesisuuttimilla ja puulämmitteisellä MACU-kamiinalla. Lisäksi siihen kuuluvat Family-raput. Esillä ovat myös Coal Black-värinen Original Chill-malli sekä Original Tiny Thermowood-versiona. Tällä hetkellä ehdoton huippusuosikki on kuitenkin Thermowood-paneloitu Family L, jonka sisäväri on Stone Grey. Tämä paljumalli on varustettu ilmalämpöpumpulla, Franz kertoo. 

Kiramin FinVision® -saunoja ei toistaiseksi vielä löydy näyttelyalueelta, mutta tämänkin on tarkoitus muuttua mahdollisimman pian.

- Olen kiinnostunut uudesta Kirami FinVision® -sauna S Nordic misty:stä. Se sopii täydellisesti ympäristöömme ja sitä voidaan laajentaa hyvin helposti Annex-moduuleilla, kertoo Franz tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Tietysti jo nytkin on mahdollista tilata haluamansa saunamalli "Der Fassbruderilta".

Pian vielä enemmän paljuja ja saunoja saksalaisissa puutarhoissa?

Der Fassbruder tarjoaa yksityiskohtaisia neuvoja paikan päällä | Kiramin jälleenmyyjä Saksassa
Der Fassbruder tarjoaa yksityiskohtaisia
neuvoja paikan päällä.

Franz Lang uskoo vakaasti, että paljuja ja saunoja tullaan näkemään tulevaisuudessa yhä useammassa saksalaisessa puutarhassa. Hän näkee tuotteille olevan valtavasti potentiaalia erityisesti omalla kotiseudullaan.

- Paljujen etuna on, että niitä voi käyttää ympäri vuoden ilman, että sää rajoittaa niiden käyttöä. Kirami takaa laajan valikoiman eri kamiinavaihtoehdoillaan. Kaikki saarlandilaiset ja pfalzilaiset eivät vielä tunne meitä. Näen suurta potentiaalia erityisesti Saarlandin osavaltiossa, koska Saarlandissa on liittotasavallan suurin omistusasuntotiheys. Lisäksi saarlandilaiset ovat Pfalzin asukkaiden tavoin uskomattoman mukavaa ja avointa väkeä, joka tietää, miten rentoutua.

Franz ennustaa samanlaista kehitystä myös saunojen osalta.

- Näen selkeän trendin kohti saunoja omassa puutarhassa. Monet ihmiset eivät enää välttämättä aina halua käydä julkisessa saunassa. Toisaalta perinteinen kellarisauna on menettämässä suosiotaan, ja yhä useammat haluavat luoda itselleen oman hyvinvointikeitaan omalla pihasaunalla. Laaja tarjonta saattaa kuitenkin nopeasti ylikuormittaa asiakkaan. Kirami FinVision®-saunalla Kirami tarjoaa loistavan tuotteen kaikille säännöllisille saunojille, jotka haluavat nauttia saunomisesta omassa kotipihassaan.

 

Unohtumaton matka Bodenjärvelle

Tuleeko mieleen erityisen hauskoja tai unohtumattomia hetkiä Kiramin paljun kanssa?

- Aika monta. Suosikkihetkeni liittyy erään asiakkaan suositukseen serkulleen. Tälle serkulle toimitimme Family-L-kylpytynnyrin Stelzenbergistä Bodenjärvelle. Koko reissu oli alun perin suunniteltu perheeni kanssa, jotta voisimme viettää ylimääräisen päivän Bodenjärvellä palkinnoksi, Franz kertoo.

Lopulta suunnitelmat muuttuivat, ja pfalzilainen lähti parhaan ystävänsä kanssa kohti etelää.

- Noin 250 kilometrin ja viiden tunnin ajomatkan jälkeen perävaunun ja paljun kanssa, saapumisen, pystyttämisen ja kytkemisen jälkeen meille kokattiin ruokaa ja istuimme yhdessä iltaa porukalla. Sinä iltana en jakanut asiakkaiden tarjoamaa loma-asuntoa perheeni vaan parhaan ystäväni kanssa. En koskaan unohda tätä matkaa. 

 

„Der Fassbruder – finnisch gut!“

Franz Langilla on paljon suunnitelmia tulevaisuutta varten.

- Ideat ja visiot ovat suuria. Haluamme jatkossakin tutustua uusiin asiakkaisiin ja tehdä tuotteitamme tunnetummiksi alueellamme. Tätä varten osallistumme mielellämme useamman kerran vuodessa alueen eri messuihin. Haluaisimme myös laajentaa näyttelyaluettamme muun muassa saunoilla. Tahdomme, että näyttelymme on paikka, jossa ihmiset viettävät mielellään aikaa.

Puuvarasto rakennettiin Kiramin lavoista ja koristeltiin Kirami Outstanding Triholdylla.
Puuvarasto rakennettiin Kiramin lavoista ja koristeltiin Kirami Outstanding Triholdylla.

 

Yhdessä Wolfschluchtin lomapuiston kanssa "Der Fassbruder" suunnittelee myös sauna- ja rentoutumisalueen toteuttamista Wolfsschluchtin lomapuistoon Prümissä. Franz Lang luottaa Kiramiin vahvana yhteistyökumppanina. Lomapuistossa pääsee pian kokeilemaan paljuilua.

- Yhteistyö Kiramin kanssa on ollut alusta alkaen aina tasavertaista, rehellistä, kiireetöntä ja tavoitteellista. Nautin todella paljon yhteistyöstä Kiramin kanssa ja pidän etuoikeutena sitä, että saan toimia jälleenmyyjänä. Arvostan Kiramissa erityisesti sitä loistavaa tukea, jota me ja asiakkaamme saamme Suomesta. Varsinkin alkuaikoina se oli kullan arvoista. Toivon, että tämä yhteistyö jatkuu pitkään.

Franz Lang osoitti pfalzilaista huumorintajua, kun hän valitsi yritykselleen sloganin. Se on: "Der Fassbruder, finnisch gut!".

- Pfalzin murteella "finn isch gut" tarkoittaa "tästä minä tykkään", samalla kun se Saksan kirjakielellä tarkoittaa "suomalaisen hyvä". 

1.-3. syyskuuta 2023 Stelzenbergissä juhlitaan "Der Fassbruderin" uuden näyttelyalueen avajaisia. Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja Kaiserslauternin lähistöllä Stelzenbergissä sijaitsevasta Kirami-jälleenmyyjästä "Der Fassbruder" saat perheyrityksen verkkosivuilta tai yrityksen sosiaalisen median kanavilta Facebookissa ja Instagramissa.