Jälleenmyyjä holzimgarten: „Kirami on kuin iso perhe“

Holzimgarten: „Kirami on niin kuin iso perhe“ | Kirami

Jälleenmyyjätarina 10.08.2020

 

Rosengarten-Westheimiin kuuluva Ziegelmühle on rauhallinen pieni paikka Etelä-Saksassa, lähellä Schwäbisch Hallin kaupunkia. Jo vuodesta 1927 asti Heizmannin perhe on asunut idyllisellä paikkakunnalla, jossa kaksi pientä jokea, Bibers ja Dendelbach, kohtaavat toisensa.

-  Isoisäni osti aikoinaan tämän tilan, ja aloitti sahaustoiminnan. Itse olen aloittanut yrittäjänä vuonna 1991. Investoin yritykseen mm. uusia koneita, kertoo yrityksen omistaja Günther Heizmann.

Ensimmäisien kymmenen vuoden aikana liiketoiminta sujui kohtuullisen hyvin. Sitten tuli vaikeampaa, sillä suurten kilpailijoiden markkinaosuus kasvoi entisestään.

- Vuonna 2000 keksimme „holzimgarten“-nimisen brändin („puuta puutarhassa“). Pikkuhiljaa brändiä on kehitetty. Meille on ollut alusta lähtien tärkeää, että myymme ainoastaan korkealaatuisia tuotteita.

 

 holzimgarten | Isoisäni osti aikoinaan tämän tilan, ja aloitti sahaustoiminnan | Kirami
holzimgarten - Isoisäni osti aikoinaan tämän tilan, ja aloitti sahaustoiminnan 

 

Tulipalo antoi sysäyksen keskittyä firman uudistamiseen

holzimgarten | Avoimuus uusille ideoille on ollut oikea tie firman tulevaisuuden kannalta | Kirami
Avoimuus uusille ideoille on ollut oikea tie
firman tulevaisuuden kannalta.

Uudenvuodenaattona sattunut tulipalo, jossa tuhoutuivat sekä asuinrakennus että sahan liiketilat, oli Heizmannin perheelle uusi haaste. Onneksi tulipalossa ei loukkaantunut ihmisiä. Perhe ei lannistunut vastoinkäymisestä ja nopeasti päätettiin, että sahatoiminta lopetetaan ja keskitytään vielä johdonmukaisemmin firman uudistamiseen. 

- Nykyään keskitymme ainoastaan „holzimgarten“-brändiin, selittää Günther Heizmann, joka kuvailee itseään optimistiseksi, luovaksi ja kunnianhimoiseksi. 

Avoimuus uusille ideoille on ollut oikea tie firman tulevaisuuden kannalta. 

 

Perheyrityksessä kaikki ovat mukana

- Olemme todellinen perheyritys. Poikani Patrick auttaa firmassa ja on tehnyt myös verkkosivumme. Tyttäreni Kristin huolehtii SoMe-kanavista. Vaimoni Brigitte auttaa kaikkialla, missä apua tarvitaan. Tärkeitä päätöksiä harkitsemme aina yhdessä, pomo linjaa. 

- Herätyskelloni soi aamukuudelta. Sitten selailen päivän lehteä, syön aamiaista ja käyn lenkillä Bruno-koiramme kanssa. Sen jälkeen lähden toimistoon ja kirjoitan tarjouksia. Välillä käyn myös asiakkaiden luona. Riippuu aina siitä, tarvitsenko apulaisen vai lähdenkö yksin liikkeelle, kertoo Günther Heizmann.

Lauantai on normaali työpäivä, jolloin usein lähdetään asentamaan tuotteita asiakkaiden luokse. Heizmann ja hänen tiiminsä rakentavat esimerkiksi puutarhamökkejä, terasseja ja aittoja – ja sitten tietysti he asentavat Kiramin paljuja. 

- Poikani Patrick auttaa minua paljon näissä hommissa. Tämän lisäksi meillä on vielä Hakan, joka aiemmin työskenteli sahalla. Nykyään hän toimii apulaisenani ja on aivan korvaamaton, sympaattinen perheenisä kehuu ainutta ulkopuolista työntekijäänsä.

 

Yhteistyö Kiramin kanssa alkoi perusteellisen tutkimuksen jälkeen

Kunnianhimoisena yrittäjänä Heizmann perehtyi tarkasti eri vaihtoehtoihin sen jälkeen, kun kylpytynnyreitä oli päätetty ottaa mukaan tuotevalikoimaan. Miksi sitten juuri Kirami?

- Katsoimme internetistä, mitä vaihtoehtoja oli olemassa. Kirami oli meidän mielestämme alusta asti vakuuttavin vaihtoehto. Ja se ei johdu ainoastaan tuotteiden korkeasta laadusta vaan myös siitä, millä tavalla he näkivät vaivaa ja todella halusivat meidät mukaan jälleenmyyjäksi.

Tämä ei ole lainkaan itsestään selvää, kun on kyse pienestä jälleenmyyjästä, painottaa Günther Heizmann.

- Sanoisin jopa, että Kirami on niin kuin iso perhe. Ja se on tosi mukavaa. Olimme heti samalla aaltopituudella, firman omistaja lisää.

Aluksi myynti lähti hieman hitaammin käyntiin, ennen kaikkea koronan takia, mutta viime aikoina on tullut reippaasti tilauksia. 

- Tällä hetkellä on paljon kysyntää ja uskon, että olemme oikealla tiellä. Olen varma, että markkinajohtaja Kiramin tuotteet ovat meille juuri sopivia, Heizmann on vakuuttunut. 

 

holzimgarten | Olen varma, että markkinajohtaja Kiramin tuotteet ovat meille juuri sopivia, Heizmann on vakuuttunut | Kirami
Olen varma, että markkinajohtaja Kiramin tuotteet ovat meille juuri sopivia, Heizmann on vakuuttunut. 

 

Suomi yhdistetään saunaan ja kylpykulttuuriin

Holzimgartenin asiakkaat arvostavat paljujen tarjoamaa rentoutumista ja virkistymistä. Sen lisäksi kylpytynnyrissä oleskelu on todella kivaa. Ihmiset haluavat tehdä kodistaan viihtyisän ja yhä useampi on valmis myös investoimaan omaan kotiinsa.

- Suomihan yhdistetään saunaan ja kylpykulttuuriin ja uskon, että siinä on ero, myydäänkö saksalaista vai suomalaista tuotetta. Sillä on iso merkitys, että tuote tulee maasta, jossa on pitkät perinteet tällä alalla, Heizmann linjaa.

Hän painottaa, että sauna ja palju kuuluvat yhteen, ja haluaa välittää tämän fiiliksen myös hänen asiakkailleen, jotka suurimmalta osaltaan asuvat lähiseudulla. 

- Haluamme määrätietoisesti kehittää holzimgarten-brändiä ja samalla myös yhteistyötä Kiramin kanssa, Günther Heizmann miettii tulevaisuutta. 

 

Holzimgarten | Suomi yhdistetään saunaan ja kylpykulttuuriin | Kirami
Sillä on iso merkitys, että tuote tulee maasta, jossa on pitkät perinteet tällä alalla, Heizmann linjaa.

 

Pieniä alkuvaikeuksia ja esimerkillistä asiakaspalvelua

Kun lähdetään tekemään uutta, on normaalia, että ihan alkuun kaikki palaset ei loksahda kohdalleen. Saksalainen yrittäjä muistaa hymy huulillaan viime syksyn tapausta, joka sattui messuilla. 

holzimgarten oli juuri aloittanut yhteistyön Kiramin kanssa. Kaksi päivää ennen ensimmäisiä messuja ensimmäiset paljut toimitettiin Rosengarteniin. Heizmann ja hänen tiiminsä asettivat paljut messuständille ja täyttivät ne vedellä. Heidän suunnitelmansa oli, että asiakkaan pääsevät kylpemään messuilla. 

- Family-palju lämpeni Cube-kamiinalla. Ja aivan kunnolla se lämpeni! Ongelma oli, ettemme osanneet lopettaa lämmitystä ajoissa. Niin meillä oli loppujen lopuksi 48-asteinen vesi paljussa. Olisimme voineet keittää makkaraa siinä. Se ei ollut aivan ihanteellinen tilanne, nauraa Günther Heizmann. Seuraavana päivänä kuitenkin kaikki oli hallinnassa, kun Heizmann ja hänen tiiminsä olivat ottaneet asioista selvää. 

Vielä toinenkin tapaus, joka alkoi pienellä vastoinkäymisellä, on jäänyt Heizmannin mieleen. 70 kilometrin päässä firmasta asuva perhe oli tilannut paljun.

- Asiakas tuli iloisella mielellä hakemaan paljun suoraan meiltä. Juttelimme mukavasti ja annoin hänelle vielä pari vinkkiä paljun käyttöä ajatellen. Pari tuntia myöhemmin asiakkaat soittivat. He olivat huomanneet, että paljuun tilattu kansi puuttui.

Günther Heizmann ei jäänyt mietiskelemään, vaan toimi heti.

- Lähdin vielä samana iltana, se oli lauantai ilta, asiakkaan luokse ja toimitin hänelle kannen. Perhe oli todella iloinen ja kaikki kiittelivät moneen kertaan. Nykyään perhe jakaa reippaaseen tahtiin kuvia paljustaan, seuraa meitä Facebookissa ja on aivan haltioissaan paljuttelusta. Tämä teki minuun ison vaikutuksen, toimelias yrittäjä iloitsee.

 

Holzimgartenin asiakkaat arvostavat paljujen tarjoamaa rentoutumista ja virkistymistä | Kirami
Holzimgartenin asiakkaat arvostavat paljujen tarjoamaa rentoutumista ja virkistymistä.

 

Yhteistyö Kiramin kanssa on erityistä

Günther Heizmann on aina avoin uusille ideoille ja asioille. Hän innostuu ja on myös valmis heittäytymään hieman hulluihin asioihin mukaan.

Kun Suomibloggaaja René Schwarz ja hänen kollegansa Tanja Frisch, jotka ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä Kiramin kanssa, saivat idean tehdä live-lähetyksen paljusta, niin he olivat saman tien tervetulleita Heizmannien luokse. Live-lähetyksestä tuli Kiramin 19. syntymäpäivän ”juhlalähetys”.

Perheen grillikodassa vietettiin yhteistä aikaa. Grillimakkaraa ja kylmiä juomia nauttiessa juteltiin Suomesta, ennen kuin Günther ja René istuivat paljuun. Noin tunnin kestävän livestriimin aikana he vastasivat muun muassa katsojien kysymyksiin paljuista.

-  Meillä on aikaisemminkin ollut suomalaisia tuotteita valikoimassa, mutta „Suomi“ teemana ei ole koskaan ollut näin vahvasti esillä. Yhteistyö Kiramin kanssa on jotain aivan erityistä. Tuntuu siltä, että kuulumme isoon perheeseen. Tämä on mielestäni tosi hienoa ja tämä yhteistyö tuottaa todella paljon iloa, Heizmann tiivistää omat kokemuksensa.

 

holzimgarten | Suomibloggaaja René Schwarz ja hänen kollegansa Tanja Frisch sekä Günther ja Brigitte Heizmann | Kirami
Kuvassa: Suomibloggaaja René Schwarz ja hänen kollegansa Tanja Frisch sekä Günther ja Brigitte Heizmann

 

Käy tutustumassa holzimgartenin nettisivuihin

holzimgarten Facebookissa ja Instagramissa

Katso Kiramin syntymäpäivä-livelähetyksen paljusta (saksaksi)

 

Günther ja René istuivat paljuun | Kiramin syntymäpäivä-livelähetyks paljusta | Kirami
Günther ja René istuivat paljuun - Katso Kiramin syntymäpäivä-livelähetyksen paljusta (saksaksi)