traumHaff : Kiramin ulkosaunat ja paljut ainutlaatuisena myyntivalttina

traumHaff | Rentoutuminen omassa paljussa: todellinen lisäarvo jokaiselle lomamökille | Kirami paljut

 

23 vuotta sitten Marco Dorka ja hänen liikekumppaninsa Dirk Bartelt alkoivat vuokrata laadukkaita lomamökkejä Szczecinin laguunilla, lähellä Usedomin saarta, tuotemerkillä traumHaff. Kiramin jälleenmyyjän FrankenSpan asiantuntevan ja nopean asennuksen ansiosta siellä sijaitsevien mökkien vieraat voivat nyt rentoutua yksityisissä, puulämmitteisissä saunoissa ja paljuissa. traumHaff on iloinen uudesta ainutlaatuisesta myyntivaltista ja kauden pidentymisestä.

 

Erityisvarustellut lomamökit Szczecinin laguunilla

Marco Dorka seisoo yhden Riether Winkelissä sijaitsevan lomamökkinsä edessä hymyillen ja katselee Kiramin puutarhasaunan ja paljun muodostamaa kokonaisuutta.

traumHaff: Marco ja Dirk | Kirami
traumHaff: Marco ja Dirk

Lempeä tuulenvire puhaltaa hänen kasvoilleen, kun hän muistelee vielä kerran, mitä täällä on tapahtunut viime kuukausina. Mutta kelataanpa hieman taaksepäin ja kerrotaan tarina alusta alkaen.

160 kilometriä Berliinistä pohjoiseen sijaitsevat Szczecinin laguunin rauhalliset maisemat kutsuvat rentoutumaan. Marco ja hänen kumppaninsa ovat vuokranneet lomamökkejä täällä vuodesta 2000 lähtien. TraumHaff vuokraa 20 lomamökin lisäksi myös kahta asuntovenettä. Koska molemmat haluavat tarjota vierailleen jotain erityistä, oli luonnollista, että eräänä päivänä he törmäsivät Kiramin tuotteisiin.

 

Alkuperäisestä ideasta toteutukseen

- Lomamökeissä meillä oli jo saunoja, mutta eri mökkien asukkaat joutuivat jakamaan niitä keskenään. Emme pitäneet sitä ihanteellisena tilanteena, joten etsimme ratkaisua, joka antaisi meille myös erityistä lisäarvoa, kertoo alueelta kotoisin oleva Marco.

- Ensimmäistä kertaa Marco otti meihin suoraan yhteyttä kesällä 2018. Valitettavasti Covid lopetti sitten kaiken, ja tällaisen hankkeen toteuttaminen kävi mahdottomaksi. Viime keväänä Marco otti meihin uudelleen yhteyttä, ja ehdotimme, että hän hoitaisi projektin yhdessä FrankenSpan kanssa. FrankenSpa on yksi meidän kokeneimmista jälleenmyyjistämme Saksassa, ja he tuntevat hyvin paljumme ja saunamme, muistelee Taina Hujo-Oittinen, Kiramin Saksan avainasiakaspäällikkö.

FrankenSpa: Alex ja Bernhard | Kirami jälleenmyyjät
FrankenSpa: Alex ja Bernhard 

 

Niin Bernhard Selig, FrankenSpa-yrityksen omistaja Schönbrunnista Steigerwaldin alueelta, Bambergin läheltä, liittyi mukaan projektiin.

- Taina kertoi traumHaffille, että he voisivat tulla luokseni ja tutustua tuotteisiin suoraan laajalla näyttelyalueellamme. Huhtikuussa 2022 Marco ja Dirk tulivat tiiminsä kanssa käymään, tutustuivat kaikkeen ja olivat saman tien kiinnostuneita. Huomasimme heti, että ajattelimme samalla tavalla.

Teimme konkreettisen tarjouksen, ja siitä se sitten alkoi, kertoo Bernhard, joka aloitti paljujen vuokrauksen vuonna 2011 ja on nykyisin yksi Saksan suurimmista Kiramin jälleenmyyjistä ja yhteistyökumppaneista.

 

Näin suuri projekti edellyttää tarkkoja prosesseja 

Franken Spa: Täysi kuorma valmiina purkuun | Kirami paljut
Täysi kuorma valmiina purkuun.

Projekti lähti käyntiin nopeasti. Elokuussa Bernhard ja hänen kollegansa Alexander FrankenSpasta matkustivat pohjoiseen, tutustuivat lomamökkien alueisiin, katsoivat, missä saattaa esiintyä ongelmia, ja antoivat hyödyllisiä vinkkejä pohjan valmistelusta ja siitä, mitä muuta asennuksessa oli otettava huomioon. 

TraumHaff GmbH:n toimitusjohtajat päättivät hankkia kymmenen FinVision Original -saunaa, joista kahdessa oli pukukoppi, ja kaksitoista Comfort Family M -paljua, jotka tilattiin suoraan Suomesta ja jotka Kirami valmisti. Tuotteilla ja osilla lastattuna Saksaan matkasi yhteensä kolme kuorma-autoa.

- Asennusprosessin toteutti kokonaisuudessaan yhteistyökumppanimme FrankenSpa. Heillä on monen vuoden kokemus tuotteidemme asennuksesta. Suunnittelimme kuorma-autojen saapumisen yhdessä kuljetusyrityksen kanssa. Purkaminen ja itse asennustyö oli hyvin valmisteltu ja suunniteltu etukäteen. 

FrankenSpan henkilökunta on todellisia ammattilaisia, ja kaikki sujui nopeasti ja suunnitelmien mukaan, Taina kertoo tyytyväisenä.


Myös Bernhard Seligillä on hyviä muistoja Itämeren suurprojektista.

- Joulukuun alussa neljä meistä oli paikan päällä Riethissä ja pystytimme kaiken viikossa. Maanantaina Suomesta saapui kolme kuorma-autoa tuotteiden kanssa, ja olin järjestänyt purkulaitteet. Sitten purimme tuotteet ja veimme ne oikeisiin paikkoihin. Tiistaina asensimme ensimmäiset kylpytynnyrit. Keskiviikkona käytimme isoa nosturia saunojen asentamiseen eri paikkoihin. Torstaina ja perjantaina asensimme kiukaat ja luovutimme NordicSpat traumHaffille.

 

Kirami, FrankenSpa & traumHaff: täydellinen esimerkki tiimityöstä

Lomamökkien omistaja Marco Dorka on edelleen innoissaan siitä, miten nopeasti ja jouhevasti kaikki sujui. 

Franken Spa | Lentävä sauna – nosturin avulla moduulit voidaan nostaa vaikeisiinkin paikkoihin esim. rakennusten yli. | Kirami ulkosaunat
Lentävä sauna – nosturin avulla moduulit voidaan
nostaa vaikeisiinkin paikkoihin esim. rakennusten
yli. 

- Tiimi teki asennustyötä upeasti. Henkilökohtainen kohokohtani oli nosturin käyttö saunojen ja paljujen sijoittamisessa jopa syrjäisiin nurkkiin, juuri niin kuin olimme kuvitelleet. Olemme edelleen iloisia tuotteiden laadusta ja siitä, miten hauskaa asiakkaillamme on niiden kanssa, hän kehuu.

- Tällaisen projektin toteuttaminen edellyttää todella hyvää yhteistyötä osapuolten välillä. Tietoa on välitettävä nopeasti, täsmällisesti ja jatkuvasti. Kaikki on suunniteltava ja aikataulutettava etukäteen yksimielisesti. Olemme todella tyytyväisiä ja ylpeitä meidän ja FrankenSpan välisestä yhteistyöstä ja siitä, miten se sujui. Se oli projekti, jonka teimme yhdessä. Uskomme, että tämä projekti on nostanut yhteistyömme uudelle tasolle, Kiramin Taina lisää.
Bernhard Selig muistaa, että täsmällinen toteuttaminen oli tässä tapauksessa erityisen tärkeää.

- Nordic Spa lomamökkejä oli jo varattu jouluksi. Siksi oli tärkeää, että kaikki saatiin valmiiksi ajoissa, mikä onnistui hyvin. Kävi ilmi, että tällainen hanke voidaan lopulta toteuttaa hyvin nopeasti ja helposti, hän sanoo.

Hän on edelleen yhteyksissä Marcon kanssa. He kirjoittavat toisilleen pääsiäis- ja joulutervehdyksiä. Bernhard toimittaa traumHaffin lomamökkeihin myös omia korkealaatuisia Odoro-saunatuoksujaan. 

- Toimitamme myös kulutustavaroita, kuten ekologisia puuvillasytyttimiä Steigerwaldin alueelta. Autoimme myös saunojen ja paljujen käyttöohjeiden laatimisessa, jotta asiakkaat tietävät, miten esimerkiksi kiuas lämmitetään oikein, kertoo Bernhard, joka suunnittelee jo seuraavaa vierailuaan Szczecinin laguunille.

Franken Spa | Nyt kaikki ulkosaunat ja paljut on paikoillaan | Kirami
Nyt kaikki on paikoillaan.

 

Saunat ja paljut - myyntivaltti, joka pidentää myös sesonkia

Harkittuaan asiaa tarkkaan traumHaffin tiimi päätti valita puulämmitteiset saunat ja paljut. Niiden etuna on paitsi se, että ne ovat erittäin alkuperäisiä ja perinteisiä, myös se, että ne auttavat säästämään sähköä.

- Erityisesti näinä aikoina haluan korostaa, että saunat ja paljut lämmitetään uusiutuvalla, alueelta peräisin olevalla puulla eikä fossiilisilla polttoaineilla, korostaa Marco Dorka, joka on ylpeä lomamökkiensä uudesta ainutlaatuisesta myyntivaltista.

- Olemme nyt ainoat alueella, joilla on paljuja. Myös puulämmitteiset saunat ovat täällä melko harvinaisia. Asiakkaiden mielestä on hienoa lämmittää puulla, koska se tuo myös lisää viihtyisyyttä. Tarjoamme vieraillemme kylpytakit, pyyhkeet ja löylytuotteet, joten se on kokonaisvaltainen kokemus. Kiramin tuotteet sopivat täydellisesti mökkeihimme, joissa on myös paljon puuelementtejä.

traumHaff | Pihasauna ja palju ovat täydellinen pari | Kirami
Pihasauna ja palju ovat täydellinen pari.

 

Saunojen ja paljujen avulla traumHaff aikoo myös pidentää sesonkiaikaa. Vieraat voivat nyt rentoutua paljun lämpimässä vedessä myös talvella. Kesällä sitä vastoin sitä voidaan käyttää saunan jälkeiseen viilennykseen ja lapset voivat pitää siinä hauskaa.

- Uskomme, että paljut ja saunat ovat mielenkiintoinen lisä lomamökkejen tarjoamiin vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin. Tämä on loistava esimerkki siitä, miten liiketoimintaa voi laajentaa ja miettiä uudelleen. Kiramin paljut ja FinVision -saunat tuovat varmasti uusia asiakkaita Rieth am Seeiin nauttimaan ulkoilmaelämästä, Taina toteaa.
 

Lomailua melkein kuin Suomen rannoilla ja metsissä

TraumHaffin lomamökit sijaitsevat kolmessa kuvankauniissa kylässä Szczecinin laguunin alueella. Seudulla on tarjolla kaikkea, mitä Itämeren ulkorannikoltakin löytyy. Pieniä hiekkarantoja, rantatuoleja, metsiä, koskematonta luontoa, jonka voi kokea esimerkiksi Szczecinin laguunin luonnonpuistossa. 

TraumHaffin | Pieneenkin pihaan mahtuu ulkosauna ja palju oikealla asettelulla | Kirami
Pieneenkin pihaan mahtuu ulkosauna ja palju oikealla asettelulla.

 

Kyseessä on rauhallinen alue, joka ei ole niin turistimainen kuin aivan nurkan takana sijaitseva Usedomin saari. Täällä voit nauttia kesälläkin rauhasta ja hiljaisuudesta rannoilla ja pienillä promenadeilla, joita kylät ovat rakentaneet. Voit siis nauttia lomasta lähellä luontoa metsissä ja veden ääressä.

- Vieraamme ovat pääasiassa luontoa rakastavia ihmisiä, jotka haluavat patikoida tai pyöräillä. Oder-Neisse-pyöräreitti, joka päättyy Usedomiin, kulkee suoraan talojen ohi. Szczecinin laguuni, joka on useita kertoja suurempi kuin Bodenjärvi, tarjoaa myös ihanteelliset olosuhteet vesiurheiluun. Halutessasi voit tehdä veneretken Usedomiin tai Szczeciniin. Koirat ovat erittäin tervetulleita lomamökkeihimme. Täällä on melkein yhtä paljon metsää kuin Suomessa, Marco naurahtaa ja lisää: Mikä olisikaan itsestäänselvempää kuin hankkia Suomesta myös saunoja ja paljuja?

traumHaff | Pakene arjen kiireestä – löydä oma piilopaikkasi | Kirami pihasaunat ja paljut
Pakene arjen kiireestä – löydä oma piilopaikkasi.

 

Lue lisää paljujen ja saunojen asennuksesta artikkelista FrankenSpan verkkosivuilla.

Bernhard Seligistä ja hänen yrityksestään kertova yksityiskohtainen jälleenmyyjätarina löytyy täältä.

Varaa rentouttava loma yhdessä traumHaffin NordicSpa lomamökeistä.

Varauksia voi tehdä myös sähköpostitse info@ostseeferienhaus.de ja puhelimitse (+49(0)39775 26848).