Jälleenmyyjä Suomen Lapista - Timapuu

Timapuu jälleenmyyjätarina Suomen Lapista

 

Lapissa paljutellaan ympäri vuoden

 

Timapuu jälleenmyyjätarina Suomen Lapista | Kirami

Timapuu on Torniossa sijaitseva perheyritys, joka valmistaa laadukkaita grillikotia, saunoja ja huvimajoja kotiin toimitettuna avaimet käteen -periaatteella. Yritys myy myös Kiramin tuotteita. Paljut menevät hyvin kaupaksi Lapissa, jossa luonnonvedet harvoin lämpenevät yli 15 asteen.

– Isäukko Antti on aloitellut alalla jo vuonna 1995. Tammikuussa 2000 yritys muuttui osakeyhtiöksi ja sai nimen Timapuu Oy, ja silloin myös minä tulin täysipäiväisesti mukaan. Antti on nyt ollut eläkkeellä jo 7 vuotta, mutta silti vielä aktiivisesti mukana toiminnassa, kertoo Timapuuta nykyisin vetävä Timo Marttila.

 

Kylpytynnyreitä yleisön pyynnöstä

Kiramin tuotteita Timapuussa on myyty jo 5 vuotta. Paljut tulivat yrityksen valikoimiin asiakkaiden toiveesta.

– Asiakkaamme kyselivät meiltä kylpytynnyreitä ja aloimme selvittää, kenen kotimaisen toimijan tuotteet sopisivat valikoimaamme parhaiten. Kiramilta löytyivät mielestämme laadukkaimmat ja tyylikkäimmät kylpytynnyrit, Marttila sanoo.

Timapuu myy paljuja pääasiassa omalle lähiseudulleen eli Tornionjokivarteen, mutta myös laajemmalle alueelle Suomen ja Ruotsin Lappiin.

– Täällä pohjoisessa ei 300–400 kilometriä ole mikään matka, Marttila muistuttaa.

 

Paljussa viihtyvät turistit ja paikalliset

Paljussa viihtyvät turistit ja paikalliset | KiramiPaljuilu on pohjoisessa kovasti suosiossa. Viileillä sääoloilla voi olla osuutta asiaan.

– Joki- ja järvivedet harvemmin lämpenevät yli 15 asteen, joten on mukava käydä välillä myös lämpöisessä vedessä, naurahtaa Marttila.

– Monella timapuulaisellakin on kylpytynnyri omalla pihalla. Siinä on mukava rauhoittua.

Kiramin tuotteet on todettu toimiviksi myös pohjoisen pakkasissa.

– Esimerkiksi viime jouluksi toimitimme Pyhätunturille kylpytynnyrin. Asiakas laittoi minulle jouluaattona kuvan keskeltä metsää. Pakkasta oli -22 astetta ja porukalla Timapuun pipot päässä. Kovasti kiittelivät ja kertoivat, että heillä on kuulemma koko tunturin paras tynnyri. Tällaiset palautteet tuntuvat aina mukavalta, kiittelee Marttila.

Paljujen kiivain myyntisesonki keskittyy Timapuussa pääasiassa huhtikuun ja marraskuun väliseen aikaan. Paljuja ostavat sekä yksityishenkilöt että matkailuyrittäjät. Matkailu onkin Lapissa hyvässä nousussa.

– Olemme nyt tammikuussakin myyneet muutaman ison L-mallin kylpytynnyrin matkailuyrityksille. Paljut ovat sitten turistien käytössä revontulten alla, Marttila maalailee. 

 

Oma tuotanto takaa laadun

Timapuun omat tuotteet eli grillikodat, saunat ja huvimajat valmistetaan kestävästä lappilaisesta männystä Tornion tehtaalla. Tuotteita viedään ympäri Eurooppaa.

Ennen vuotta 2000 Antti Marttila myi vain muiden valmistajien tuotteita, mutta valmistajat eivät silloin pystyneet vastaamaan yrityksen laatuvaatimuksiin ja tuotteiden kysyntään. Siksi yritys päätti aloittaa myynnin lisäksi myös oman tuotannon. Kaikki omat tuotteet toimitetaan perille asiakkaalle ja asennetaan täysin valmiiksi. Yritys työllistää noin 10–15 henkeä.
 
– Tarkoituksena on tulevaisuudessakin jatkaa töitä Kiramin kanssa. Uskon kovasti, että saamme toimitettua kylpytynnyreitä eripuolille Suomen ja Ruotsin Lappia yhdessä omien tuotteittemme kanssa. Haemme itse myös omille tuotteillemme uusia jälleenmyyjiä, päättää Marttila.

 

Timapuu | Oma tuotanto takaa laadun | Kirami
Kirami Oy - Jälleenmyyjä Suomen Lapista - Timapuu

 

Timapuu Oy Marttila
Verkkotehtaankatu 12
95420 Tornio

www.timapuu.fi
info@timapuu.fi

Timapuu_esite_FIN.PDF

Lue lisää talvipaljuilusta