Mihin palju kannattaa pihalla sijoittaa?

Oikealla paikalla palju kruunaa pihamaan | Kirami

Asiakaskuva: Schneeweiß, Saksa Torgau (Saxony)

 

Oikealla paikalla palju kruunaa pihamaan

 

Paljun paikka kannattaa katsoa pihamaalta tarkkaan niin turvallisuuden kuin käyttömukavuudenkin takia. Hyvälle paikalle sijoitetussa paljussa kelpaa nauttia maisemista, ulkoilmasta ja omasta rauhasta ympäri vuoden.

Laadukas ja hyvin hoidettu palju on sijoitus, joka kestää vuosikausia. Siksi sen paikka pihalla kannattaa miettiä huolellisesti etukäteen. Parhaimmillaan paljun ympärille voi rakentaa pienen keitaan, jossa voi nauttia rentouttavista kylpyhetkistä perheen ja ystävien kera niin kesällä kuin talvella.

 

Kylpytynnyrin alustan tulee olla tukeva 

Kylpytynnyrin alustaksi tulee valita altaan täyden painon kantava suora, tasainen alusta, joka on tarpeeksi kova. Pohjan voi tasata esimerkiksi kivimurskeella. Jos paljulle haluaa kiinteämmän pohjan, sen voi valaa betonista tai päällystää laatoilla. Samoin kamiinan alle tulee laittaa soraa tai valita muuten palamaton alusta. 

Kylpytynnyrin ympäristö on hyvä pitää puhtaana kasvillisuudesta, sillä paljua vasten kasvavat kasvit voivat vaikuttaa puupinnan kuntoon. Paljua ei kannata asettaa suoraan nurmikolle myöskään siihen tulevan massan takia. Täytenä palju painaa huomattavasti enemmän, jolloin nurmikolle sijoitettu tynnyri saattaa painua maan sisälle. Painuminen vaikuttaa myös kamiinan toimivuuteen, jos ovi ei esimerkiksi pääse avautumaan kunnolla. Puutynnyrin alustalle on hyvä asettaa juoksut, jotta tynnyrin pohja pysyy riittävän kuivana. 

 

Kylpytynnyrin alustan tulee olla tukeva, esimerkiksi sorapeti | Kirami
Kylpytynnyrin alustan tulee olla tukeva, esimerkiksi sorapeti | Kirami

 

Palju osaksi terassia

Paljun voi myös upottaa terassiin. Tällöin paljussa on aina hyvä pitää päällä kantta, kun kukaan ei kylve. Näin esimerkiksi lapset eivät pääse valvomatta kylpytynnyriin. Terassiin upottaessa kannattaa huomioida myös korkeus, jolle palju asetetaan. Paljun reuna kannattaa jättää vähintään 20 senttimetriä korkeammaksi kuin terassi, jotta paljuun pääsee helpommin. Korkeampi reuna myös suojaa paljuun liukastumiselta.

Lisää kylpytynnyrin upottamisesta terassiin voit lukea täältä

Paljua tyhjentäessä vettä valutetaan suuria määriä pihalle, joten paljun paikka on hyvä suunnitella tarkasti myös tyhjennyksen kannalta. Kiramilta on saatavilla poistoletku, jonka avulla tyhjennysveden voi johtaa kauemmaksi.  Mikäli kylpytynnyri tulee tiheään asutulle taloalueelle, on paljun sijoittelussa kohteliasta huomioida myös naapurit.

 

Palju osaksi terassia | Kirami
Palju osaksi terassia | Kirami

 

Suunnittele ja somista 

Paljusta tulee usein lähtemätön osa pihamaisemaa. Tästä syystä sen ympäristö kannattaa tehdä mahdollisimman viihtyisäksi ja monikäyttöiseksi. Paljun alustaksi tai somisteeksi voi hankkia Kiramin pergolan, joka kehystää paljua upeasti. Katokseen voidaan liittää esimerkiksi verhot, kun halutaan näkösuojaa, ja myös jääkaappi on kätevästi integroitavissa katokseen erillisellä koteloinnilla. Kesäisin pergolaan voi kiinnittää kasveja ja kukkia viihtyisyyttä lisäämään. 

 

Paljun alustaksi tai somisteeksi voi hankkia Kiramin pergolan | Kirami
Paljun alustaksi tai somisteeksi voi hankkia Kiramin pergolan | Kirami

 

Puulämmitteisen kylpytynnyrin viereen sopii mainiosti Triholdy-puuteline, joka toimii esimerkiksi terassilla myös tilanjakajana tai viherseinänä: vain mielikuvitus on rajana.  Triholdyyn saa tehtyä myös upeita kukka- ja yrttiasetelmia. 

 

Puulämmitteisen kylpytynnyrin viereen sopii mainiosti Triholdy-puuteline | Outstanding by Kirami
Puulämmitteisen kylpytynnyrin viereen sopii mainiosti Triholdy-puuteline | Outstanding by Kirami

 

Paljun ympärille voi helposti rakentaa vaikka kokonaiset kesäjuhlat kylpien, grillaten ja nauttien. Tunnelmaa voi tuoda Kiramin Outstanding-sarjaan kuuluvan Freedom-tulisijan avulla, joka antaa lämpöä kylmempinä aikoina. Myös upea, monikäyttöinen Corten-teräksinen, Outstanding-sarjaan kuuluva Roasty Boss -pata voi toimia näyttävänä ulkotulena, ja padan päälle voi asettaa Iron Monster -paistoraudan, jonka kanssa grillaat mahtavat ruoat koko seurueelle. Järeämpään ruoanlaittoon sopii Roasty Boss grilli, jonka avulla paistat mehukkaat pihvit ja kasvikset sekä loimutat isommatkin kalat. 

Katso Kotoisa-ohjelmasta, miten sulavasti Kiramin Triholdyt ja Roasty Boss -pata sopivat Mikko Leppilammen pihalle

 

Katso parhaat vinkit grillikauteen | Kirami
Katso parhaat vinkit grillikauteen | Kirami

 

Kirami 3D-paljuvalitsimella voit kätevästi testata miten palju sopii pihallesi. | Kirami
Kiramin 3D-paljuvalitsin

Kiramin 3D-paljuvalitsimen avulla löydät kylpytynnyrille sopivan paikan pihaltasi 

Jos paljun hahmottaminen omalle pihalle tuntuu hankalalta, voit käyttää apuna Kiramin suunnitteluohjelmaa. Kirami 3D-paljuvalitsimella voit kätevästi testata miten palju sopii pihallesi. Ohjelman avulla voit valita kylpytynnyrin, värin ja lisävarusteet. Voit kuvata paljun taustalle oman pihasi, jolloin pystyt helposti hahmottamaan, minkälainen palju pihalle sopii. 3D-paljuvalitsimen avulla löytää myös vaivatta parhaan paikan paljulle.

Lue lisää siitä, kuinka esimerkiksi 3D-valitsin helpottaa kylpytynnyrin ostamista. 

 

Kirami FinVision-sauna täydentää paljukokemuksen

Sauna ja palju ovat usein erottamattomasti parhaat ystävät: missä on palju, siellä on sauna. Kiramilta voi nyt paljujen lisäksi tilata myös ulkosaunan. Kompaktin kokoinen saunarakennus tuo pientä luksusta jokaisen arkeen: tilavan ja ilmavan saunan kruunaa kokonainen lasiseinä. Saunan ulkomuoto on linjassa kylpytynnyrien värimaailman kanssa.
Kiramin FinVision-sauna on kädentaitajan korkealuokkaista viimeistelyä. Valmiiksi pintakäsitelty sauna on valmistettu tuppeensahatusta havupuusta ja havuvanerista. Saunan sisällä huokuu kodikas tunnelma, joka vie jokaisen rentoutujan mukanaan. Isojen ikkunoiden ansiosta myös luonto tulee lähelle saunojaa.
Saunaa valmistetaan sekä sähkö- että puulämmitteisenä. Kiukaat ovat suomalaisen kiuasvalmistajan Narvin mallistosta. Saunan viitteellinen lämmitysaika on noin tunti.

 

Kirami FinVision-sauna täydentää paljukokemuksen | Kirami
Kirami FinVision-sauna täydentää paljukokemuksen | Kirami


 

Katso lisää vinkkejä usein kysytyistä kysymyksistä

Löydät lisää asiakkaiden kuvia Instagramista, kirjoittamalla #Kirami tai seuraamalla Kiramin omaa instagramia 

Facebookissa Hot Tubs by Kirami julkaisemme ajankohtaisia tapahtumia ja hyviä neuvoja