Elitnye Kaminy hoitaa Kiramin paljujen Venäjän markkinat

Elitnye Kaminy hoitaa Kiramin paljujen Venäjän markkinat | Kirami

 

 

Pietarissa toimii Kiramin jälleenmyyjä Elitnye Kaminy, jonka valikoimiin kuuluvat kylpytynnyrit, takat, kiukaat ja savupiiput. Yrityksen pääasiallinen markkina-alue on Venäjän luoteinen federaatiopiiri, mutta kylpytynnyreitä yritys myy koko valtion alueelle.

 

Lämmitettäviä paljuja jäävesitynnyreiden rinnalle

Elitnye Kaminy - Vasemmalla Dmitrij Sergeev ja oikealla Aleksandr Repchanskij
Elitnye Kaminy - Vasemmalla Dmitrij
Sergeev ja oikealla  Aleksandr Repchanskij

Yrityksen aloittaessa yhteistyötä Kiramin kanssa vuonna 2013 olivat lämmitetyt paljut Venäjällä vielä harvinaisia. Jäävedellä täytetyt kylpytynnyrit sen sijaan olivat ja ovat edelleen suosittuja, mikä todennäköisesti johtuu venäläisestä perinteestä pulahtaa saunan jälkeen avantoon.

– Aloittaessamme yhteistyön tajusimme, että Venäjällä ei tiedetä kovinkaan paljon lämmitettävistä kylpytynnyreistä. Monille asiakkaillemme ne olivat aivan uutta. Sen huomasi erittäin selvästi ensimmäisillä messuillamme Moskovassa, jossa Kiramin tuotteet herättivät paljon kiinnostusta, muistelee Elitnye Kaminyn Aleksandr Repchanskij.

Nykyisin, useamman vuoden toiminnan jälkeen on kiinnostus lämmitettäviä kylpytynnyreitä kohtaan huomattavasti suurempaa. Markkinoille on ilmestynyt paljon myös kilpailijoita. Laatu ei kaikilla ole Kiramin luokkaa.

– Eräs asiakas kävi meillä useamman kerran, mietti pitkään, tutki vaihtoehtoja ja päätyi lopulta ostamaan halvemman paljun paikalliselta valmistajalta. Hän kärsi sen kanssa vuoden verran, minkä jälkeen palju hajosi. Asiakas tuli takaisin meille ja osti Kiramin kylpytynnyrin, kertoo Repchanskij.

 

Puiset paljut suosituimpia
Puiset paljut suosituimpia

Puiset paljut suosituimpia

Venäläiset asiakkaat ovat kiinnostuneita erityisesti puisista kylpytynnyreistä. Muoviset altaat kiinnostavat toistaiseksi vähemmän. Yrityksen asiakaskunta on lähinnä keskiluokkaa ja ylempää keskiluokkaa.

– Enimmäkseen he ovat sellaisia, jotka ovat jo rakennuttaneet itselleen talon ja saunan ja haluavat vapaa-aikaansa vaihtelua erilaisilla mukavilla ”yksityiskohdilla”, kuvailee Repchanskij.

Elitnye Kaminyssa kuullaan joskus erikoisistakin tavoista viettää vapaa-aikaa.

– Vladivostokissa asiakkaat löivät vetoa siitä, saavatko he veden kiehumaan 220 cm leveässä altaassa ja lähettivät siitä meille videon, nauraa Repchanskij.

 

 

Suomalaisten tuotteiden kokenut maahantuoja

Kun yritys aloitti toimintansa Pietarin markkinoilla vuonna 1999, kasvoivat mökkimarkkinat kovaa vauhtia. Yrityksen perustajat aloittivat takka-asentajina.

– Alkuvaiheessa asensimme yksinkertaisia tiilitakkoja ja kamiinoja, minkä jälkeen siirryimme ulkomaalaisten valmistajien tuotteisiin. Enimmäkseen ne olivat ranskalaisia kamiinoja ja vasta myöhemmin tutustuimme suomalaisen takkavalmistaja Tulikiven tuotteisiin. Koska Tulikivellä ei ollut omaa maahantuontia, sovimme heidän edustajansa kanssa tuotteiden toimituksista Venäjälle. Näin Elitnye Kaminy perustettiin, kertoo Repchanskij.

Tulikiven tuotevalikoimaan kuuluvat takkojen lisäksi myös kiukaat, joita Elitnye Kaminy usein asentaa asiakkaiden saunoihin. Saunoista on lyhyt matka kylpytynnyreihin.

– Kylpytynnyrit sopivat parhaiten saunan läheisyyteen. Me voimme tarjota kylpytynnyreitä suurelle osalle asiakkaistamme, jotka ostavat Tulikiven tuotteita, Repchanskij sanoo.

 

Halu kasvaa ja kehittyä yhteistä Kiramin kanssa

Elitnye Kaminyn päätoimialaa on takkavalmistaja Tulikiven tuotteiden myynti ja asennus avaimet käteen -periaatteella. Kiramin ja Tulikiven lisäksi yritys on savupiippuratkaisuja toimittavan Schiedelin jälleenmyyjä.

– Meille Kirami tarkoittaa luotettavuutta, laatua, joustavaa lähestymistapaa kumppaneita ja asiakkaita kohtaan sekä halua jatkuvasti kasvaa ja kehittyä. Se sopii hyvin yhteen meidän oman tulevaisuuden tavoitteemme eli kehittymisen ja myynnin kasvattamisen kanssa, summaa Repchanskij.

Yrityksellä on tällä hetkellä 20 työntekijää, oma studiomyymälä Pietarin keskustassa ja varasto lähellä Pietarin kehätietä.

 

Elitnye Kaminy

2 -aja Sovetskaja 25 A
RU-191024 St. Petersburg
Russia
www.elit-kamin.spb.ru