Kylve turvallisesti paljussa

Kylve turvallisesti paljussa | Kirami

 

Kylpytynnyristä voivat nauttia kaiken ikäiset, myös perheen pienimmät, kun muistaa muutaman perusohjeen.

 

Neuvo lapsia

Valvo aina lasten kylpyhetkiä, varsinkin, jos he eivät osaa uida. Uimataidottomat voivat tarvittaessa käyttää kellukkeita tai muita turvavälineitä. Muistuta lapsia siitä, että vedestä saa nauttia, mutta riehua ei kannata. Paljuun kiipeäminen ja sieltä pois nouseminen on turvallisinta tehdä kylpytynnyrin omien portaiden kautta. Rauhallinen liikkuminen on valttia.

 

Muista nesteytys

Valvo aina lasten kylpyhetkiä | Kirami
Kylve turvallisesti paljussa | Kirami

Lämpimässä paljussa tulee usein vietettyä kerralla paljon aikaa, ja vaikka vedessä ollaankin, elimistö voi hikoillessaan kuivua. Pidä siis huolta kehon nestetasapainosta ja juo kylpemisen aikana vettä tai muita alkoholittomia nesteitä.

 

Kunnioita tulta

Kylpytynnyrin lämmitykseen käytettävän kamiinan ulkopinta kuumenee ainoastaan yhtä lämpimäksi kuin kylpyvesi, joten itsensä polttamisen vaaraa ei ole. Savupiippu ja kamiinan luukku kuumenevat kuitenkin enemmän, koska ne eivät ole suorassa kosketuksessa veden kanssa. Kamiinassa olevan tulen kanssa on aina oltava varovainen.

 

Sopivan lämmintä vettä

Älä lämmitä kylpyvettä liian kuumaksi. Suurin suositeltava veden lämpötila on 37°C. Kylmällä ilmalla kylpiessä voit käyttää kylpyhattua.

 

Kun et käytä paljua

Kun kylpytynnyri ei ole käytössä, siirrä portaat syrjään ja pidä palju peitettynä. Näin paljuun ei pääse kiipeämään, kun kukaan ei ole valvomassa. Peitto myös suojaa vettä ja tynnyriä likaantumiselta, ja veden laatu säilyy parempana. Muista huolehtia paljun hygieniasta ja veden puhtaudesta, käytätpä puhdistukseen suodatinta tai kemikaaleja.

Lue lisää paljun puhdistamisesta

Katso paljujen käyttöohjeet