Valtteri Bottas nauttii Kirami FinVision® -saunasta

Valtteri Bottas nauttii Kirami FinVision -saunasta | Kirami pihasaunat

Asiakastarina: Valtteri Bottas 02/2022

Kuva: Vuokatti Ski Team Kainuu | Kirami Jerry Andre

Saunomista Bottaksen tapaan: ensin Netflixin miljoonayleisön edessä, nyt Kirami FinVision® -saunassa

Monacossa vuodesta 2013 asunut F1-kuljettaja Valtteri Bottas vaalii suomalaisia arvoja jokapäiväisessä elämässään. Kovaksi saunamieheksi tunnustautuva Valtteri pääsee nauttimaan löylyistä nyt Suomen lisäksi myös maailmalla Kirami FinVision® -saunassaan. Jo pienestä pitäen saunakulttuuriin oppinut formulatähti kertoo saunovansa aina kotona ollessaan. 

– Suomessa saunon päivittäin. Siitä lähtien, kun sain saunan tänne Monacon lähistölle, olen täälläkin joka päivä käynyt yleensä iltapäivällä tai illalla saunassa. Saunominen on iso osa Suomea ja asia, jota olen kaivannut Monacossa, Valtteri juttelee.

 

Miljoonille katsojille saunonut Valtteri Bottas nauttii nyt Kirami FinVision® -saunasta | Kirami ulkosaunat
Miljoonille katsojille saunonut Valtteri Bottas nauttii nyt Kirami FinVision® -saunasta

 

Formulakausi on pitkä ja vie Valtterin vuosittain yli kahteenkymmeneen maahan. Päiviä Monacon kodissa kertyykin vain noin sata vuodessa, mutta sen sijainti on hyvä ottaen huomioon etenkin Euroopassa ajettavat kilpailut. Myös yksi F1-kalenterin odotetuimmista viikonlopuista ajetaan Monacon katuradalla.

– Olen viihtynyt täällä hyvin. Ilmasto on oikein mukava ja urheilumahdollisuudet ovat todella hyvät. 
Kirami FinVision® -saunan Valtteri sijoitti vapaa-ajan asuntoonsa lyhyen ajomatkan päähän Monacosta. Valinta sijainnille ei ollut vaikea.

– Monacossa olisi aika mahdotonta saunaa mihinkään laittaa, mutta vapaa-ajan asunnolla oli tilaa ulkosaunalle. Asunto on vähän yli 500 metrin korkeudessa ja sieltä on hyvät näkymät sekä Monacoon että toiselle puolelle vuoristoon. Saunan ulkoasu sopii sitä ympäröivään luontoon. Henkilökohtaisesti iso plussa on myös se, että saunan koko etuosa on lasia. Minulla on nyt todella hyvä merinäköala, jota on kiva katsella saunan ikkunan takaa.  

 

Valteri Bottas | Monacossa olisi aika mahdotonta saunaa mihinkään laittaa, mutta vapaa-ajan asunnolla oli tilaa ulkosaunalle | Kirami ulkosaunat
Monacossa olisi aika mahdotonta saunaa mihinkään laittaa, mutta vapaa-ajan asunnolla oli tilaa ulkosaunalle.

 

Ekologiset löylyt lihasten rentouttamiseen

Netflix Drive to Survive -sarjassakin suomalaisissa maisemissa saunonut Valtteri arvottaa saunan kotimaisuuden korkealle. Kirami FinVision -sauna valikoitui juuri suomalaisuuden ja Harvian Legend -kiukaan vuoksi.

– Minulla on Suomessakin mökillä Harvian kiuas. Se on ollut todella hyvä ja antaa parhaimmat löylyt. Olen huomannut, että Legend -kiuas on taloudellinen. Se vie vähemmän puuta ja kaikki lämpö menee hyötykäyttöön. Olen kiinnostunut ympäristöasioista ja jos pystyn itse mitenkään auttamaan ympäristöä, niin kyllä valitsen aina vihreän vaihtoehdon. Harvian Legend -kiuas oli mielestäni oikea valinta.

 

Saunomisella on paljon terveysvaikutuksia, joista Valtteri Bottas ottaa kaiken hyödyn irti | Kirami pihasaunat
Saunomisella on paljon terveysvaikutuksia, joista Valtteri ottaa kaiken hyödyn irti.

 

Saunomisella on paljon terveysvaikutuksia, joista Valtteri ottaa kaiken hyödyn irti. Hän uskoo lämmön olevan urheilijalle erinomainen lisä treeniin.

– Itse henkilökohtaisesti tunnen, että se rentouttaa lihaksiani. Jos on tehnyt esimerkiksi kovan salitreenin, saunassa saan sen jälkeen lihakset lämpimäksi ja pehmeäksi aika helposti. Myös kestävyysurheilussa saunominen on tehokas tapa lämpötreenaamiseen. Jos vähän pitkittää normaalia saunomisaikaa ja menee oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, siitä on hyötyä punasolujen koon kasvattamisessa. Myös tyttöystäväni käyttää saunaa välillä treenimielessä yrittäen parantaa lämmönsietokykyään pitkitetyillä saunasessioilla.

 

Saunominen on erilaista ulkomailla 

– Kisamatkoilla käyn välillä hotellin saunassa, jos se on hyvä. Valitettavasti saunojen laatu ei aina ole ihan sitä, mihin olen tottunut, vaikka hyvissä hotelleissa yövynkin.

 

Valtteri Bottas | Suomessa saunominen on paljon suositumpaa kuin Ranskassa | Kirami ulkosaunat
Suomessa saunominen on paljon suositumpaa, mutta ehkä se tulee suositummaksi Ranskassakin, kun ihmiset
alkavat ymmärtämään saunomisen päälle ja oppivat sen hyödyistä. 

 

Valtterin mielestä saunakulttuuri on kovin erilainen Suomen ja Ranskan välillä.

– Ranskassa ei ole oikein saunakulttuuria tai en ainakaan itse ole siihen hirveästi tutustunut. Useimmat saunat, joita olen täälläpäin nähnyt, ovat yleensä skandinaavisia saunoja. Tietysti jossain hotelleissa saattaa olla höyrysaunojakin, mutta aika harvakseltaan.  Suomessa saunominen on paljon suositumpaa, mutta ehkä se tulee suositummaksi Ranskassakin, kun ihmiset alkavat ymmärtämään saunomisen päälle ja oppivat sen hyödyistä. 
Koska olosuhteet ulkomailla ovat erilaiset, täydellisen saunaelämyksen saadakseen Valtterin on täytynyt käyttää luovuutta.

– Olen nyt tarkoituksella ottanut uima-altaastani lämmityksen pois saadakseni vähän kuin avantofiilistä. Virkistävä pulahdus viileään veteen tekee oikein hyvää. Suomessa on yleensä järvi lähellä, mutta täällä allas, Valtteri kertoo.

 

Valtteri Bottas | Olen nyt tarkoituksella ottanut uima-altaastani lämmityksen pois saadakseni vähän kuin avantofiilistä | Kirami
Olen nyt tarkoituksella ottanut uima-altaastani lämmityksen pois saadakseni vähän kuin avantofiilistä

 

Kiramin tuotteet kruunaavat saunaelämyksen

Valtteri on viimeistellyt saunaelämyksensä Kiramin sauna- ja kylpytarvikkeilla.

Kylpytakit, pyyhkeet, kiulut ja muut ovat todella laadukasta tavaraa. Myös muut Kiramin ja Harvian peseytymistuotteet ovat olleet laadukkaita.

 

Valtteri Bottas | Minulla on nyt todella hyvä merinäköala, jota on kiva katsella saunan ikkunan takaa | Kirami pihasaunat
Minulla on nyt todella hyvä merinäköala, jota on kiva katsella saunan ikkunan takaa.  

 

Kokonaisuudessaan Valtterilla on vain hyvää sanottavaa Kiramin ja Harvian tuotteista.

–  Kiukaalla saa todella pehmeät löylyt ja niitä pystyy helposti itse säätämään. Jos tykkää kosteammista löylyistä, lämmittää vähemmällä määrällä puita. Jos taas haluaa vähän napakammat löylyt, niin voi pitkittää lämmitysaikaa. Olen ollut Kirami FinVision® -saunaan todella tyytyväinen. 

 

Valtteri Bottas | Olen ollut Kirami FinVision® -saunaan todella tyytyväinen | Kirami ulkosaunat
Olen ollut Kirami FinVision® -saunaan todella tyytyväinen. 

 

Rennosti kohti uutta kautta

Valtteri Bottas | Muistakaa saunoa päivittäin, se tekee hyvää sekä mielelle että keholle | Kirami ulkosaunat
Muistakaa saunoa päivittäin, se tekee hyvää sekä mielelle
että keholle.

Hyvin mennyt formulakausi on nyt ajettu ja seuraava seikkailu odottaa Valtteria Alfa Romeon tallissa. Sillä välin Valtteri ehtii hetken rentoutua löylyissä ja kehottaa muitakin tekemään niin.

– Lähetän kaikille lukijoille paljon terveisiä. Muistakaa saunoa päivittäin, se tekee hyvää sekä mielelle että keholle.