Vastuullisuus tarkoittaa Kiramissa huolehtimista tuotteiden turvallisuudesta, käytettävien materiaalien tarkkaa valitsemista sekä vastuuta materiaalitehokkuudesta. Tärkeää on myös, että yritys on luotettava ja hyvä työnantaja ja että teemme yhteistyötä mahdollisimman paljon lähialueen yritysten kanssa.

Kirami Oy on vuonna 2001 perustettu perheyritys, joka on 28.5.2021 alkaen myös osa Harvia-konsernia. Alkuperäiset Kiramin perustajat työskentelevät itse myös yrityksessä. Yrityksen kannattavuus on kunnossa, ja taloudelliset velvoitteet hoidetaan täsmällisesti. Kirami on maailman suurin kylpytynnyrien valmistaja, vuodessa valmistuu noin 10 000 kylpytynnyriä.

Tuotteet on tehty kestämään

Kiramin paljut, FinVision -sauna ja Outstanding-tuotteet on valmistettu kestämään. Kiramin tuotteet ovat Suomessa valmistettua laatutyötä, ja käytämme vain parhaita materiaaleja. Suurin osa tuotteistamme on Avainlippu-tuotteita. Kiramin tuotesuunnittelijat tuntevat sekä pohjoismaalaisen että keski-eurooppalaisen sään ja sen vaikutukset kylpytynnyrin ja saunan ominaisuuksiin sekä käyttöön. Tuotteemme kestävät sään vaihtelut kylmistä pakkastalvista kesän auringon lämpöön.

Kiramin tynnyrit ja saunat ovat jäljitettäviä: kamiinat, tynnyrit ja saunat on sarjanumeroitu, minkä ansiosta tiedetään tarkalleen missä ja koska ne on valmistettu. Kaikkiin Kiramin kylpytynnyreihin ja saunoihin saa varaosia. Se tekee tuotteista entistä pitkäikäisempiä.

Kaikki tuotteet on suunniteltu ja hiottu loppuun asti. Esimerkiksi savupiippujen materiaalina on kestävä happoteräs ja kamiinat ovat merialumiinia. Kamiinat on suunniteltu eritoten paljukäyttöön, kuten piiputkin, jotka ovat erikoistuneen piipputehtaan tekemiä. Kaikki materiaalit ovat korroosiosuojattuja, eikä niissä ole yhtään ruostuvaa osaa. Käyttämämme puu on pääosin PEFC-sertifioitua. 

Kirami FinVision -sauna on suomalaisten sauna-ammattilaisten suunnitelma ja valmiiksi kokoama sauna. Outstanding-sarjan Corten-terästuotteiden kestävyys on omaa luokkaansa. Corten-teräksen oksidipinta on tiivis ja kestävä, jolloin korroosio ei ohenna materiaalia.

Luotamme lähialueen osaajiin

Kaikki tuotteemme suunnitellaan, kootaan ja testataan Suomessa, Sastamalan tehtailla. Näin varmistamme, että tuote on kunnossa ja asiakkaan toivomat lisävarusteet sisältyvät toimitukseen. Edellytämme kumppaneiltamme korkealaatuisia tuotteita ja vastuullista toimintaa. Pyrimme pitkäaikaiseen yhteistyöhön tavarantoimittajiemme ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. Toimittajistamme kotimaisia on yli 90 prosenttia. Suurin osa komponenteista tulee tavarantoimittajiltamme, jotka sijaitsevat noin sadan kilometrin säteellä Sastamalan tehtailtamme. 

Materiaalit kiertoon ja pakkaukset minimiin

Tuotteidemme valmistusmateriaalit ovat pääosin kierrätettäviä ja ne ovat myös osittain kierrätysmateriaalia. Tuotteiden puuosat ovat poltettavia eivätkä sisällä myrkkyjä. Paljujen muovi- ja metalliosat ovat kierrätettäviä.

Tuotepakkausissa pyrimme minimoimaan pakkausmateriaalin käytön, huomioiden kuitenkin sen, että tuote tulee asiakkaalle ehjänä perille. Tuotteidemme valmistusmateriaalien kuljetuksissa käytämme paljon erikoislavoja ja häkkejä, jotka kiertävät valmistajalta meille ja takaisin. Ne ovat käytössä niin pitkään kuin mahdollista. 

Hukkapalat kierrätykseen

Puumateriaali tulee Kiramille valmiiksi mitattuna, jolloin hukkapaloja ei synny. Muovimateriaalin mahdolliset ylimääräiset palat menevät uudelleen käyttöön. Pyrimme olemaan kaikessa materiaalin käytössä huolellisia. Käymme säännöllisesti toimittajiemme kanssa keskusteluja, jotta kaikki materiaalit ja niistä syntyvät jätevirrat hoidetaan asianmukaisesti eteenpäin.

Helppo käyttää

Tuotteemme on helppo koota ja ottaa käyttöön. Tuotteilla on selkeät ja ymmärrettävät käyttöohjeet useilla eri kielillä. Tietoa löytyy paljon nettisivuilta, mm. tuotekuvien ja -korttien, FAQ-kysymysten ja videoiden (ohje- ja fiilis) muodossa. Meillä puhelimeen vastaa oman talon asiantuntija, joka tuntee tuotteet ja osaa neuvoa.

Mukana EU:n laajuisessa standardoinnissa

Kirami on ollut ainoana suomalaisena paljuvalmistajana aktiivisesti mukana luomassa uutta EU:n laajuista standardointia, joka liittyy kotitalouksien kylpytynnyreiden turvallisuusvaatimuksiin ja testausmenetelmiin. Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.

Mukana kehitystyössä on ollut alan yrityksiä sekä turvallisuuteen liittyviä viranomaistahoja, kuten Tukes ja vastaavat muut eurooppalaiset virastot. Standardissa huomioidaan turvallisuusnäkökulmat, tekniset yksityiskohdat, laatu ja erilaiset ohjeistukset. Lähtökohtana on, että asiakas saa varmasti turvallisen tuotteen, kun hän katsoo että tuote noudattaa kyseistä standardia.

Lue mitä jälleenmyyjämme kertovat Kiramin laadusta