Vastuullisuus syntyy asenteesta ja laadusta

 

Vastuullisuus tarkoittaa Kiramissa huolehtimista tuotteiden turvallisuudesta, käytettävien materiaalien tarkkaa valitsemista sekä vastuuta materiaalitehokkuudesta. Tärkeää on myös, että yritys on luotettava ja hyvä työnantaja ja että teemme yhteistyötä mahdollisimman paljon lähialueen yritysten kanssa.

Kirami on perheyritys, jonka omistajat työskentelevät itse myös yrityksessä. Yrityksen kannattavuus on kunnossa, ja taloudelliset velvoitteet hoidetaan täsmällisesti. Kirami on Euroopan suurin kylpytynnyrien valmistaja, vuodessa valmistuu noin 5 000 kylpytynnyriä.

Tuotteet on tehty kestämään

Kiramin paljut ja Outstanding-tuotteet on valmistettu kestämään. Kiramin tuotteet ovat Suomessa valmistettua laatutyötä, ja käytämme vain parhaita materiaaleja. Kiramin suunnittelijat tuntevat sekä pohjoismaalaisen että keski-eurooppalaisen sään ja sen vaikutukset kylpytynnyrin ominaisuuksiin ja käyttöön. Tuotteemme kestävät sään vaihtelut kylmistä pakkastalvista kesän auringon lämpöön.

Kiramin tynnyrit ovat jäljitettäviä: kamiinat ja tynnyrit on sarjanumeroitu, minkä ansiosta tiedetään tarkalleen missä ja koska ne on valmistettu. Kiramin kylpytynnyreihin, myös vanhempiin malleihin, saa varaosia. Se tekee tuotteista entistä pitkäikäisempiä. Kamiinat on suunniteltu juuri paljukäyttöön, kuten piiputkin, jotka ovat erikoistuneen piipputehtaan tekemät.

Tuotteet on viimeistelty ja hiottu loppuun asti. Esimerkiksi savupiippujen materiaalina on kestävä happoteräs ja kamiina ovat merialumiinia. Kaikki materiaalit ovat korroosiosuojattuja, eikä niissä ole yhtään ruostuvaa osaa. Käyttämämme puu on pääosin PEFC-sertifioitua.

Outstanding-sarjan Corten-terästuotteiden kestävyys on omaa luokkaansa. Corten-teräksen oksidipinta on tiivis ja kestävä, jolloin korroosio ei ohenna materiaalia.

Luotamme lähialueen osaajiin

Kaikki paljumme suunnitellaan, kootaan ja testataan Suomessa, Sastamalan tehtaalla. Näin varmistamme, että tuote on kunnossa ja asiakkaan toivomat lisävarusteet sisältyvät toimitukseen. Edellytämme kumppaneiltamme korkealaatuisia tuotteita ja vastuullista toimintaa. Pyrimme pitkäaikaiseen yhteistyöhön tavarantoimittajiemme ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Toimittajistamme kotimaisia on yli 90 prosenttia, ja osa tuotteistamme on Avainlippu-tuotteita. Suurin osa komponenteista tulee tavarantoimittajiltamme, jotka sijaitsevat noin sadan kilometrin säteellä Sastamalan tehtaaltamme. Kaikki kamiinat valmistetaan Kiramin omassa tytäryhtiössä Virossa, ja paljujen piiput tuodaan Saksasta, jossa meillä on luotettava, osaava ja pitkäaikainen kumppani.

Materiaalit kiertoon

Tuotteemme valmistusmateriaalit ovat pääosin kierrätettäviä ja ne on myös osittain valmistettu kierrätysmateriaalista. Puuosat ovat poltettavia eivätkä sisällä myrkkyjä. Paljujen metalliosat ovat kierrätettäviä.

Käytämme kuljetuksissa paljon erikoislavoja ja häkkejä, jotka kiertävät valmistajalta meille ja takaisin. Ne ovat uusiokäytössä niin pitkään, kuin se on mahdollista. Pyrimme myös saamaan logistiikkamme mahdollisimman toimivaksi ja nopeaksi ja meillä onkin paljon toimittajia lähiseuduilta.

Hukkapalat kierrätykseen

Puumateriaali tulee Kiramille valmiiksi mitattuna, jolloin hukkapaloja ei synny. Muovimateriaalin mahdolliset ylimääräiset palat menevät uudelleen käyttöön. Pyrimme olemaan kaikessa materiaalin käytössä huolellisia. Käymme säännöllisesti toimittajiemme kanssa keskusteluja, jotta kaikki materiaalit ja niistä syntyvät jätevirrat hoidetaan asianmukaisesti eteenpäin.

Helppo käyttää

Tuotteemme on helppo koota ja ottaa käyttöön. Tuotteilla on selkeät ja ymmärrettävät käyttöohjeet, ja niistä löytyy paljon tietoa muun muassa nettisivuilta. Meillä puhelimeen vastaa oman talon asiantuntija, joka tuntee tuotteet ja osaa neuvoa.

Mukana EU:n laajuisessa standardoinnissa

Kirami on ollut ainoana suomalaisena paljuvalmistajana aktiivisesti mukana luomassa uutta EU:n laajuista standardointia, joka liittyy kotitalouksien kylpytynnyreiden turvallisuusvaatimuksiin ja testausmenetelmiin. Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.

Mukana kehitystyössä on ollut alan yrityksiä sekä turvallisuuteen liittyviä viranomaistahoja, kuten Tukes ja vastaavat muut eurooppalaiset virastot. Standardissa huomioidaan turvallisuusnäkökulmat, tekniset yksityiskohdat, laatu ja erilaiset ohjeistukset. Lähtökohtana on, että asiakas saa varmasti turvallisen tuotteen, kun hän katsoo että tuote noudattaa kyseistä standardia.

Lue mitä ruotsalainen jälleenmyyjämme kertoo tuotteidemme laadusta

Hero-kuva