Paljun kansi - mitä kylpytynnyrin kansista tulisi tietää | Kirami
Kirami paljujen kannet

Q: Miksi paljuun kannattaa hankkia kansi?

A: Kansi on monellakin tavalla hyödyllinen. Se estää lasten pääsyn altaaseen ilman valvontaa, suojaa allasta lialta ja uv-säteilyltä sekä nopeuttaa veden lämmitystä. Lisäksi kannen avulla vesi pysyy pitkään lämpimänä, ja seuraavana päivänä veden lämmitys kylpykuntoon käy nopeasti.

Q: Voinko lukita paljun kannen?

A: On suositeltavaa lukita kylpytynnyri, jotta lapset tai asiattomat henkilöt eivät pääse kylpytynnyriin, kun et itse ole sen läheisyydessä. Muovikansiin on saatavilla erikseen hankittava remmi ja turvalukko kannen lukitsemista varten. Kaikkiin eristekansimalleihimme sisältyy turvalukko jo valmiiksi.

Q: Mitä hyötyä kannesta on?

A: Kylpytynnyriin on suositeltavaa hankkia kansi, sillä vedestä haihtuva lämpö pidentää paljun lämmitysaikaa. Kannella voit estää lämmityksen aikana lämmön haihtumisen. Kansi estää myös lumen ja roskien kertymisen altaaseen. Kannella varustettu palju on mukavampaa ottaa käyttöön tauon jälkeen. 

Muovi- tai eristekannen voi valita M-kokoisiin altaisiin. L- ja XL-kokoisiin kylpytynnyreihin vaihtoehtona on eristekansi.   

Q: Miksi paljuihin ei ole puukantta?

A: Puukannet vääntyilevät sääolosuhteiden mukaan. Muoviset ja tekonahkaiset paljun kannet ovat helpompia pitää puhtaana, ja niiden elinikä on puisia kylpytynnyrin kansia merkittävästi pidempi. Muoviset ja tekonahkaiset paljun kannet ovat myös kevyempiä nostaa kylpytynnyrin päälle ja pois.  

Q: Mitä etuja saa eristekannesta?

A: Eristekannen tarkoitus on säilyttää paremmin lämpöä. Sen edut tulevat hyödyksi parhaiten, kun kylpytynnyriin on asennettu ylläpitolämmitin. Eristekannen etuna on myös helppo käsiteltävyys, sillä se on keskeltä taittuva. Taittuvuuden ansiosta kansi menee pienempään tilaan. Taitettavuus helpottaa myös veden lämpötilan tarkkailua lämmityksen aikana, kun koko kantta ei tarvitse siirtää pois tynnyrin päältä lämpömittarin tarkkailemiseksi tai veden sekoittamista varten.

Q: Pystyykö kannen lukitsemaan siten, etteivät lapset pysty sitä aukaisemaan?

A: Kansiimme on lisätarvikkeena turvalukko. Turvalukko on vyö, joka asennetaan kannen ylitse ja lukitaan avaimella toiselle puolelle tynnyriä. Tämä estää lapsia aukaisemasta kantta omatoimisesti. Alkuvuodesta 2019 eristekansiin tulevat lukittavat hihnat vakiona.

Lue myös blogistamme:EU-standardi lisää paljujen turvallisuutta.

Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.| Kirami
Kiramille on tärkeää erityisesti pienten lasten turvallisuus, joka on ollut keskiössä standardia työstettäessä.| Kirami

Q: Kestääkö kansi erilaisia kuormia?

A: Kannet kestävät  lumikuorman erittäin hyvin. Muovikansi on kupumallinen, mikä auttaa lumen valumista pois. Eristekansi on vahvistettu metallituella, mikä tekee siitä kestävän myös vaativiin talviolosuhteisiin. Kansien päällä ei saa kulkea, koska pistekohtainen paino voi aiheuttaa rikkoontumisen. Kannet on mitoitettu turvallisuussyistä niin, että ne kestävät järkevän kuorman.

Q: Pysyykö kansi tuulella paikallaan?

A: Kannen mukana toimitetaan aina tarvittavat osat paljuun kiinnittämistä varten. Muovikannen mukana tulevat kumiset sidontalenkit ja eristekannen mukana kiinteät remmit. Kumia ja remmejä varten paljun panelointiin kiinnitetään vastakappaleet sidontaa varten.

Q: Voiko kannen jättää altaan päälle tyhjentymisen ajaksi?

A: Muovikansi saattaa tiivistyä paljun päälle, joten altaan ja kannen väliin pitää jättää tyhjennettäessä ilmarako. Paljun tyhjentyessä tiivis kansi estää korvausilman saannin, mikä voi johtaa siihen, että voimakkaan alipaineen vuoksi kansi imeytyy lommolle allasta kohti.

Nauti täydellisistä kylpyhetkistä! Tutustu laajaan valikoimaamme paljun tarvikkeita sekä lue lisää myös Kiramin erilaisita kylpytynnyrimalleista!