Paljun puhdas vesi | Kirami
Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella

Q: Voiko paljussa käyttää meri- ja järvivettä?

A: Kyllä voi, koska paljun kamiina on valmistettu merialumiinista. Kamiinat on suojattu uhrimetalleilla samalla tapaa kuin meriveneet ja perämoottorit. Uhrimetalli ehkäisee kamiinan korroosiota, jos paljussa käytetään merivettä tai allashoitotuotteita (Kiramin uusimmissa kamiinoissa tämä on ratkaistu kamiinaan asennetulla magnesiumanoditangolla)
. Kamiinaa ei tarvitse käytön jälkeen huuhdella makealla vedellä. Kaikki kylpytynnyrimme kestävät meri- ja järvivettä. Tosin meri- ja järvivettä käytettäessä on hyvä olla erityisen tarkka paljun vesihygienian suhteen. Vesi kannattaa vaihtaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Mikäli epäilet kylpytynnyrin hygieniaa tai veden puhtautta, on syytä vaihtaa vesi, ja puhdistaa kylpytynnyri. 

Q: Kuinka usein kylpyvesi pitäisi vaihtaa?

A: Paljun vesi suositellaan perhekäytössä vaihdettavaksi 1–2 päivän jälkeen.  Suodatinta ja kemikaaleja oikein käytettäessä vesi on kylpykelpoista jopa 1–3 kk. Altaassa on syytä käyttää desinfiointikemikaalia aina, mikäli siinä kylvetään useammin kuin kerran. 

Q: Kuinka veden käyttöikää voidaan pidentää?

A: Veden käyttöikä pitenee huomattavasti, kun käytetään suodatinta ja allaskemikaaleja. Tutustu vesihygieniaan tuotesivuilla sekä blogiartikkeliin  "Helppoa vesihygieniaa aloituspakkauksella".

Q: Voiko paljussa käyttää esim kylpytuoksuja? 

A: Paljussa voidaan käyttää kylpytuoksuja ja suoloja, kunhan veden pH-arvo pysyy 7,2–7,6 välissä ja noudatetaan aineiden annosteluohjeita. Käytön jälkeen suosittelemme, että kamiina huuhdellaan kunnolla sisältä. 

Q: Miten palju tyhjennetään vedestä?

A: Kylpytynnyrissä on poistoputki, jota pitkin paljun vesi valuu pois altaasta. Valitse tynnyrin sijoituspaikka siten, että veden tyhjentäminen ei aiheuta ongelmia. Johda vedet tarvittaessa letkulla sivummalle. 

Q:Voiko kylpytynnyrin kylpyvettä päästää puutarhaan?

A: Pääsääntöisesti kyllä, ottaen huomioon käytetyt kemikaalit ja paikalliset viranomaissäädökset. 

Q: Miksi paljun vesi on tunkkaista, kun avaan kannen lämmityksen jälkeen?

A: Kun kylpytynnyrin vettä lämmitetään kannen alla, eikä se saa happea, se saattaa haista hieman tunkkaiselta. Kun kannen ottaa pois noin viisi minuuttia ennen kylpemistä, vesi ehtii hengittää ja haju katoaa.

Katso myös tuotteet paljun puhdistukseen sekä muut paljutarvikkeet