Tasainen ja kestävä sorapeti on riittävä perusta paljulle | Kirami
Tasainen ja kestävä sorapeti on riittävä perusta paljulle | Kirami

Q: Millaisen alustan (perustan) kylpytynnyri vaatii?

A: Kiramin muoviset kylpytynnyrit ovat täysin eristetyt tynnyrin alapuolelta, pohjalevy on tehty kestävästä homogeenisestä ABS-muovista. Pinta, jonka päällä palju lepää on oltava sileä ja kantava alusta. Muovipalju ei saa ainoastaan olla vain tukipisteiden varassa, kuten juoksujen ja betonilaattojen päällä. Kuvassa näkyy M-kokoisen muovi paljumme pohjan koostumus. 

Alusta, jolle muovinen palju asetetaan, on oltava koko pinta-alan kantava tasainen alusta ja on
kestettävä kylpytynnyrin kokonaispaino vedellä. Vedellä täytetyn muovi paljun totaali paino voi nousta 1600–2600 Kg riippuen mallista. Laske turvallisuuden vuoksi aina yläkanttiin! Pohjan voi tasata esim. kivimurskeella tai jos haluaa kiinteämmän pohjan, kiven karkeus voi olla esim. 6–16 mm. Sen voi myös valaa betonista tai päällystää laatoilla. On myös suotavaa pitää kylpytynnyrin ympäristö puhtaana kasvillisuudesta.  Katso ohjeet!

Kylpytynnyrin ominaisuudet | Kirami

1.

EPS (polystyreeni) eriste penkin alla 27 cm

2.

EPS (polystyreeni) eriste pohjamuovin ja altaan välissä 10 cm (M-kokoisissa paljuissa).

 

Puutynnyrin alustalle on hyvä asettaa juoksut ristiin tynnyrin omien juoksujen kanssa, jotta tynnyrin pohja pysyisi riittävän kuivana eikä alkaisi lahoamaan. 

 

Lue kuinka paljusi tulee sijoittaa kestävälle ja tasaiselle alustalle

Q: Kauanko kestää, että pääsen kylpyyn (toimituksesta)?

A: Valmiille pohjalle kylpytynnyrin asennus kestää arviolta tunnin. Kylpytynnyri toimitetaan valmiiksi kasattuna ja kamiina irrallaan. Käyttöön ottamiseksi tarvitsee vain kiinnittää kamiina, savupiippu ja poistoventtiili paikoilleen. Ennen ensimmäistä käyttöä tulee perehtyä käyttöohjeisiin huolellisesti. Huomaa, että täyttö ja lämmitys vievät oman aikansa.

Q: Voiko kylpytynnyrin upottaa terassiin?

A: Voi upottaa, kunhan kamiina on terassin ulkopuolella, paloturvallisella alueella. Myös veden poisto tulee ottaa huomioon sijoitusta mietittäessä.

Jatkoputkisarjalla siirrät kamiinaa kauemmas tynnyristä | Kirami
Jatkoputkisarjalla siirrät kamiinaa kauemmas tynnyristä. 

 

Jatkoputkisarjan ja/tai välipoistosarjan hankkiminen kamiinan ja paljun väliin saattaa helpottaa altaan sijoittamista terassiin. 

 

Välipoistosarja kamiinan ja altaan väliin | Kirami
Välipoistosarja kamiinan ja altaan väliin 

 

Lue myös kuinka valitset sopivan paljun?

Lue mihin palju kannattaa pihalla sijoittaa?Nauti täydellisistä kylpyhetkistä!

Tutustu laajaan valikoimaamme kylpytynnyrin lisävarusteita sekä lue lisää myös Kiramin erilaisista kylpytynnyrimalleista!