Vastauksia kylpytynnyrin tai porealtaan omistajien yleisiin vesihygienia kysymyksiin BioCool tuotteiden parissa.

Q: Kuinka Biocool Disinfect my pool toimii?

Disinfect my pool  -tuotteen aktiivisella aineella, didekyylidimetyyliammoniumkloridilla (DDAC), on pitkä hiiliketju, jonka "häntä" tunkeutuu bakteerien solukalvon läpi, minkä seurauksena bakteerien kalvo alkaa vuotaa ja solu kuolee. Sama periaate pätee myös viruksiin, joihin DDAC myös tehoaa.

Q: Mitä eroa on tavallisella kloorilla ja BioCool Disinfect my pool water -tuotteella?

BioCool on biohajoava | Kirami
BioCool on biohajoava

A: Tärkeimmät erot kloorin ja Biocoolin uima-allastuotteiden välillä:
•    BioCool ei vapauta aktiivista klooria eikä siten tuota kloramiineja, jotka ovat haitallisia terveydelle ja voivat johtaa allergioihin.
•    BioCool on hajuton. 
•    BioCool on biohajoava.
•    BioCool on helppokäyttöistä, sillä sitä voi annostella suoraan pullosta läikyttämättä. Vapaata tai sitoutunutta klooria, pH-arvoa tai emäksisyyttä ei tarvitse mitata. 
•    Ei edellytä täydentäviä tuotteita.
•    BioCool on todistettu tehokkaaksi laboratoriotesteissä sekä vilkkaasti käytetyissä uima-altaissa tehdyissä kokeissa.

Q: Miksi pH-arvoa ei tarvitse tarkkailla BioCool Disinfect my pool water -tuotetta käytettäessä?

A: Toisin kuin BioCool Disinfect my pool water, kloori on herkkä veden pH-arvolle ja edellyttää toimiakseen tasaista 7,2–7,6:n pH-arvoa. Alhainen pH (hapan vesi) tavallista klooria käytettäessä voi aiheuttaa silmien ja ihon ärsytystä sekä syövyttää uima-allasvarusteita ja -tarvikkeita. Jos pH-arvo taas on liian korkea, kloorin vaikutus heikkenee ja kasvustojen määrä vedessä lisääntyy nopeasti. BioCoolin tuotteet poikkeavat tässä suhteessa merkittävästi kloorista ja desinfioivat veden sen pH-arvosta riippumatta, minkä vuoksi arvoa ei tarvitse seurata. 

Q: Mitä tapahtuu, jos tuotetta on tapana annostella liikaa?

A: BioCool-tuotteiden hieman liiallinen annostelu ei aiheuta vaaraa. Suosittelemme odottamaan 12 tuntia ennen uimista mahdollisen liika-annostuksen jälkeen aivan kuten normaaliannostuksenkin yhteydessä. Jos liika-annos on ollut merkittävä, pyydä lisätietoja BioCoolilta (kontakt@biocool.se). 

Q: Voiko veden laskea suoraan maahan?

A: BioCoolin tuotteet ovat biohajoavia. Useimmissa tapauksissa uima-/kylpyveden voi siten laskea suoraan maahan. Jokaisella kunnalla on kuitenkin omat säännöksensä uima-/kylpyveden tyhjentämisestä. Suosittelemme siksi lukemaan paikalliset säännökset ennen veden laskemista pois. 

Suodattimella varustettuja altaita koskevat kysymykset

Q: Kuinka usein suodattimella varustetun porealtaan tai kylpytynnyrin vesi pitää vaihtaa?

A: Juomaveden laatuista tai vastaavaa vettä käytettäessä vesi tulisi vaihtaa 2–3 kertaa vuodessa. Annostele BioCool-tuotteita tarkasti ohjeiden mukaan ja vaihda suodatin säännöllisesti, jotta kylpyveden laatu pysyy tasaisena.

 

BioCool Disinfect my pool -  on helppokäyttöistä, sillä sitä voi annostella suoraan pullosta läikyttämättä | Kirami
BioCool Disinfect my pool -  on helppokäyttöistä, sillä sitä voi annostella suoraan pullosta läikyttämättä.

Q: Pitääkö poreilu käynnistää BioCool Disinfect my pool -tuotetta annosteltaessa samalla tavalla kuin klooria käytettäessä?

A: Jotta tuote desinfioi kylpyveden tehokkaasti, riittää, että vedenkierto on käynnissä altaassa.

Q: Miksi altaan laitaan on muodostunut ruskea raita?

Kun käytät Disinfect my pool -desinfiointiainetta porealtaassa tai kylpytynnyrissä, aktiivinen aine vaikuttaa mikro-organismeihin ja muihin vedessä oleviin hiukkasiin. Tuote sitoutuu vedessä olevaan likaan ja voi muodostaa saostumia, jotka näkyvät altaan laidoissa ruskeana raitana.

Jos altaan laitaan muodostuu ruskea raita, pyyhi se pois ja varmista, että suodatin on puhdas ja vedenkierto toimii. Anna puhdistusjärjestelmän ja desinfioinnin tehdä työnsä, niin vesi kirkastuu.

Q: Miksi kylpyveteen on muodostunut vaahtoa?

Kun allas täytetään uudella vedellä ja siihen lisätään Disinfect my pool -ainetta, veteen voi muodostua vaahtoa, kun porejärjestelmä käynnistetään. Tämä vaahto muodostuu vedessä jo olevista hiukkasista, jotka sitoutuvat desinfiointiaineeseen. Kaikessa vedessä voi olla hiukkasia, myös puhtaassa ja kirkkaassa vedessä. Vaahto voi värjäytyä hieman ruskeaksi, kun siihen kerääntyy altaassa olevia hiukkasia ja likaa.

Muutamia keinoja vaahto-ongelmien ratkaisuun:

 • Sammuta mahdollinen porejärjestelmä.
 • Poista porealtaasta tai kylpytynnyristä mahdollisimman paljon vaahtoa.
 • Jos altaan laitaan on muodostunut ruskea raita, pyyhi se pois.
 • Varmista, että suodatin on puhdas ja vedenkierto toimii.
 • Anna puhdistusjärjestelmän ja desinfioinnin vaikuttaa noin kahden vuorokauden ajan, niin vaahto yleensä häviää.
 • Jos ongelma jatkuu, veteen voi lisätä vaahtoamista vähentävää ainetta.

Muita syitä vaahdon muodostumiseen voivat olla tavalliset tensidit, joita on monissa tuotteissa, kuten pesuaineessa, saippuassa, shampoossa ja ihovoiteissa. Jos uimapuvussa, hiuksissa tai iholla on jäämiä tensideistä, ne kulkeutuvat mukanamme kylpyveteen. Kun tensidit joutuvat kosketuksiin lämpimän kylpyveden kanssa, ne liukenevat ja voivat muodostaa vaahtoa.

Tämän vuoksi on tärkeää käydä suihkussa ja pestä tavallinen lika pois ennen kylpemistä. On myös tärkeää pestä pois saippuajäämät ja ihovoide sekä varmistaa, että uimapuku on huuhdeltu hyvin.

Q: Kuinka usein suodatin pitää puhdistaa?

xx
BioCool Clean my poolfilter

A: Suodatin pitää puhdistaa BioCool Clean my Poolfilter -tuotteella säännöllisesti 1–4 kertaa kuukaudessa. Ahkerassa käytössä altaan suodatin voi olla tarpeen puhdistaa jopa kerran viikossa, kun taas vähäisessä käytössä yksi kerta kuukaudessa voi riittää. Veden laatu, vedenkierto ja poreilutoiminto ovat riippuvaisia puhtaasta ja tehokkaasta suodattimesta. 

Suodatin kerää kylpyvedessä olevat hiukkaset. Jos suodatin likaantuu voimakkaasti, puhdistus pitää ehkä toistaa ja puhdistusväliä lyhentää. 

Q: Kuinka usein suodatin pitää vaihtaa?

A: Suodattimen vaihtoväli vaihtelee sen mukaan, minkä toimittajan suodatinta käytät. Lue omaa suodatintasi koskevat ohjeet sen pakkauksesta. Kaikkien suodattimien käyttöikää voi pidentää säännöllisellä puhdistuksella ja antamalla suodattimen kuivua 24 tuntia ennen käyttöä.

Q: Miksi suodattimeni likaantuvat? 

A: Likaantuminen voi johtua monista syistä, mutta tavallisin syy on se, että suodatin on vanhentunut ja pitää vaihtaa. Suodatin voi myös olla voimakkaasti likaantunut, jolloin se on puhdistettava kahdesti peräkkäin. 

Toimi näin: Huuhtele näkyvä lika pois vesiletkulla. Käytä sitten BioCool Clean my Poolfilter -tuotetta, joka liuottaa rasvan ja desinfioi suodattimen. Kun suodatin on puhdistettu pakkauksen ohjeita noudattaen, on tärkeää huuhtoa suodattimesta irronnut lika ja rasva pois myös suodattimen laskoksista. Käytä vesiletkuja ja mielellään myös suodattimien puhdistukseen tarkoitettua suutinta. Anna suodattimen kuivua 24 tuntia ennen käyttöä. Suodattimen teho heikkenee ajan myötä, ja sen käyttökertojen määrä on rajallinen. Pidä kotona varasuodattimia, jotta vaihto onnistuu helposti. 

Suodattimettomia altaita koskevat kysymykset

Q: Kuinka usein kylpytynnyrin vesi pitää vaihtaa, jos tynnyrissä ei ole suodatinta?

A: Jos kylpytynnyrissä ei ole minkäänlaista suodatinjärjestelmää, vesi pitää vaihtaa usein, koska kylvyn aikana veteen joutuneista hiukkasista tulee mikro-organismien ravintoa. Vaikka vesi desinfioitaisiin, se muuttuu sameaksi. Tämä tarkoittaa, että siinä on kasvustoja. Vaihda vesi vähintään joka kolmas päivä sen mukaan, kuinka usein käytät kylpytynnyriä.

Q: Pitääkö aineen annostelussa ottaa huomioon jotakin erityistä, jos kylpytynnyrissä ei ole suodatinta?

A: Annostele ainetta ohjeen mukaan ja hämmennä vettä huolellisesti, jotta desinfiointiaine sekoittuu veteen hyvin. Annostele ainetta jokaisen kylvyn jälkeen ja odota 12 tuntia ennen seuraavaa kylpyä, jotta tuotteella on aikaa desinfioida kylpyvesi.


Lue lisää tuotteista:

 BioCool Disinfect my pool | Kirami

Biocool Disinfect my pool on

 • Klooriton
 • ei vapaudu aktiivista klooria eikä siten tuota kloramiineja, jotka ovat hyvin haitallisia terveydelle
 • Hajuton- Helposti biohajoava- Helppo käyttää ja annostella (annostelu suoraan pullosta, ei läikkymisvaaraa kuten muita mitta-astioita käytettäessä)
 • Ei vaadi täydentäviä tuotteita (mutta voidaan täydentää kloorilla esim. siirryttäessä Biocool Disinfect my pool -tuotteeseen tai jos muusta syystä halutaan käyttää klooria tai esim. hiutaloittamisainetta)
 • Todistetusti tehokas

 

BioCool Clear my pool water | Kirami

Biocool Clear my pool water on

 • Hellävarainen – tuotteella on Ruotsin astma- ja allergialiiton merkki
 • Klooriton
 • Hajuton
 • Helposti biohajoava
 • Helppokäyttöinen
 • Todistetusti tehokas

 

 

BioCool Clean my poolfilter | Kirami

 

Biocool Clean my poolfilter on

 • Hellävarainen – tuotteella on Ruotsin astma- ja allergialiiton merkki
 • Klooriton (ei sisällä suodattimen kuituja kuluttavaa klooria missään muodossa, ei vapauta aktiivista klooria eikä siten tuota kloramiineja, jotka ovat hyvin haitallisia terveydelle)
 • Hajuton
 • Biohajoava
 • Pidentää suodattimen käyttöikää
 • Vähentää jätettä suodattimen käyttöikää pidentämällä
 • Helppokäyttöinen (ei monimutkaisia prosesseja, vain liuotus ja huuhtelu)
 • Todistetusti tehokas

Voit ostaa tuotteita jälleenmyyjiltämme tai Kiramin verkkokaupasta.