Helppoa vesihygieniaa

Helppoa vesihygieniaa | Kirami

 

Paljuja koskevista kysymyksistä useat liittyvät  kylpytynnyrin veden puhtauteen ja monella tuntuu olevan harhaluulo, että vesihygieniasta huolehtiminen olisi jotenkin vaivalloista. Todellisuudessa kylpyveden puhtaana pitäminen on hyvän ohjeistuksen avulla varsin helppoa. Kiramin kätevissä aloituspakkauksissa on kaikki tarvittava, ja homma hoituu muutamassa minuutissa.

 

Vinkit mökkiläiselle:  kylve yhdellä täyttämisellä läpi viikonlopun

Kylpytynnyrin vesihuolto vaihtelee paljon riippuen siitä, missä paljua käytetään. Kesämökillä, jossa vesi otetaan merestä tai järvestä, vesi suositellaan vaihtamaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Ainoa rajoittava tekijä on lähinnä tyhjentämisestä ja täyttämisestä aiheutuva vaivannäkö. Meri- ja järvivettä käytettäessä on hyvä olla erityisen tarkka paljun vesihygienian suhteen ja suosittelemme aina käyttämään klooria. Kaivo- tai hanavedellä kylvet läpi viikonlopun ilman suodatintakin, mutta kemikaalit ovat hyvä olla käytössä.

Jos haluat kylpeä samassa vedessä 1–3 kertaa, esimerkiksi koko viikonlopun, kannattaa käyttää Kiramin tarjoamia vaihtoehtoja.

 

Puhdistaa vähitellen ja tasaisesti:

Kiramilla on kolme eri vaihtoehtoa vedenpuhdistukseen, jotka ovat sopivia vaihtoehtoja jatkuvaan desinfiointiin. Vaihtoehdot joita suosittelemme ovat hajuton ja klooriton nestemäinen Biocool Disinfect my pool (1000 ml), kloorittomat Aktiivihappi tabletit (1 kg á 20 g) ja klooripohjaiset Monitehotabletit  (1 kg á 20 g) 

  • Biocool Disinfect my pool on tehokas vaihtoehto niille, jotka ovat herkkiä kloorille ja haluavat käyttää hajuttomia tuoteita. Tuote on myös  biohajoavaa, eli hajoaa helposti luonnossa. Annostelu onnistuu helposti suoraan pullosta annostelijan avulla. Tuote on kesän 2020 uutuus.
  • Huom! Mikäli käytät aktiivihappi- tai monitehotablettia, sitä ei saa laittaa suoraan altaaseen, vaan annostelijaan, jossa se pääsee veden mukana kellumaan kaikkialle altaassa. Muista ottaa annostelija kylpemisen ajaksi pois vedestä.
 
Nopeaan puhdistukseen: Shokkikäsittely poistaa pöpöt

Käytä nopeasti liukenevaa Shokkiklooria (1 kg rae) tai Shokkihappea (1 kg rae) veden desinfioimiseen kun haluat välittömän vaikutuksen veden puhdistukseen.

  • Huom! muistathan sekoittaa rakeet ensin pieneen määrään vettä, ennen altaaseen laittoa.

 

Vettä kraanasta tai kaivosta? Näin pidät veden puhtaana vaikka koko kesän

Jos palju pitää täyttää vesijohto- tai kaivovedellä, on järkevää satsata hiukan perusteellisempaan vesihygieniaan, jonka avulla vesi säilyy puhtaana ja miellyttävänä pitkään, vaikka koko kesän. Kovin paljon monimutkaisempaa ei homma ole tässäkään tapauksessa. Kirami suosittelee veden puhtaana pitämiseen suodatusjärjestelmää ja kemikaaleja, joko klooritonta tai kloorillista vaihtoehtoa.

 
Suodattimet ja kemikaalit huolehtivat hygieniasta

Kylpyveden hoito koostuu kahdesta osa-alueesta; suodattimella huolehdittavasta fyysisestä puhtaanapidosta sekä kemiallisesta puhdistuksesta. Altaaseen kytketty suodatin poistaa vedestä irtonaisen lian, ja veteen sekoitettavat puhdistusaineet kukistavat bakteerit ja leväkasvuston.

Ennen kemikaalien ostamista sinun on päätettävä, haluatko puhdistaa kylpyveden kloorilla, aktiivihapella tai Biocoolilla. Kloori on yleinen puhdistusaine esimerkiksi uima-altaissa, koska se on tehokasta ja sillä on pitkäaikainen vaikutus. Jotkut eivät kuitenkaan halua käyttää klooria, esimerkiksi yliherkkyyden vuoksi. Silloin nestemäinen Biocool tai tablettimuodossa oleva aktiivihappi ovat hyviä vaihtoehtoja. Biocool ja aktiivihappi ovat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja pehekäyttöön. Jos kylpijöitä on useita tai palju on julkisissa tiloissa, suosittelemme ehdottomasti kloorillista vaihtoehtoa. Katso ylläolevat kemikaali vaihtoehdot, joita suosittelemme jatkuvaan ja tasaiseen puhdistukseen.

 

MF-250 suodatinlaitteisto | Kirami
MF-250 suodatinlaitteisto 

Tutustu suodattimiimme ja suodatin tarvikkeisiimme:

MF 250 suodatinlaitteisto

Kevytsuodatin altaan reunalle, SI2000

Suodatintarvikkeet

Suodatinpatruunan puhdistusaine, Biocool Clean my poolfilter

 

Linkit suodatinohjeisiin:

MF-250 suodatinlaitteisto 

Kevytsuodatin altaan reunalle, SI2000

 

Kaikki tarvittava samassa paketissa

 
Aloituspakkaus (kloori- tai aktiivihappi)

Kemialliseen puhdistukseen Kiramilla on todella kätevä ratkaisu – aloituspakkaus (kloori- tai aktiivihappi), joka sisältää kaiken tarvittavan sekä tietysti selkeät ohjeet. Kaikkia kemikaaleja saa myös erikseen, mutta aloituspakkaus on edullisin tapa hankkia tärkeimmät vedenhoitoaineet. Kun jokin aine loppuu, sen tilalle voi hankkia uuden yksittäisen tuotteen. Näin vedenhoitoarsenaalisi pysyy koko ajan täydessä iskussa.

 

aloituspakkaus on edullisin tapa hankkia tärkeimmät kloori- ja aktiivihappi vedenhoitoaineet | Kirami
Aloituspakkaus on edullisin tapa hankkia tärkeimmät kloori- ja aktiivihappi vedenhoitoaineet
 
Varmista, että altaan pH-arvot ovat kohdallaan | Kirami
Varmista, että altaan pH-arvot
ovat kohdallaan. 
pH-arvot kuntoon (kloori- ja aktiivihappi)

Aivan ensimmäiseksi varmistetaan, että altaan veden pH-arvot ovat kohdallaan, jotta puhdistuskemikaalit toimivat parhaalla tavalla, altaan osat eivät syövy ja itse kylpeminen on miellyttävää.  Altaan pH-arvo mitataan aloituspakkauksessa mukana olevalla testerillä, joka kertoo myös veden happipitoisuuden tai klooripuhdistusta käytettäessä, vapaan kloorin määrän. Testeriin laitetaan omiin lohkoihinsa tabletit, ja kauhaistaan testilaatikkoon paljusta vettä. Liuettuaan tabletit värjäävät veden ja havainnollinen asteikko testerin kyljessä kertoo, mitä pH-arvoa mikäkin väri vastaa. Jos pH-arvo jää alle ihannetason, sekoitetaan ohjeissa kerrottava määrä pH+-rakeita ensin erillisessä ämpärissä altaasta otettuun veteen, joka rakeiden liuettua kaadetaan takaisin kylpytynnyriin. Mikäli taas pH-arvo on liian korkea, tehdään sama homma miinusmerkkisillä rakeilla.

Kun pH-arvot ovat kunnossa, suoritetaan varsinainen puhdistus. Ensin tehdään shokkikäsittely ja sen jälkeen veden puhtaustaso säilytetään ylläpitävällä annostuksella.

Pähkinänkuoressa kylpyveden pito puhtaana ja miellyttävänä koostuu vain muutamasta työvaiheesta. Ensin mitataan veden tila ja sen jälkeen säädetään se kuntoon ph-rakeilla ja puhdistustableteilla, Nopeaan pöpöjen puhdistukseen käytetään Shokkiklooria tai Shokkihappea ja mikä parasta –kaikki tarvittava löytyy aloituspakkauksesta.

 

Biocool - UUTUUS!

Biocool Disinfect my pool on yksinkertainen ja tehokas uimaveden desinfiointiaine, joka hajoaa helposti luonnossa. Se ei yleensä edellytä täydentäviä tuotteita. Joissakin tapauksissa saatetaan kuitenkin tarvita Biocool Clear my poolwater -hiutaloittamisainetta, joka saa uimaveden hiukkaset tarttumaan helpommin puhdistussuodattimeen. Tuotteet toimivat eri pH-arvoilla tehokkuuden kärsimättä, minkä ansiosta uimaveden pH:ta ei tarvitse mitata. Annostelu onnistuu helposti suoraan pullosta annostelijan avulla.

Huom! Nopeaan puhdistukseen voit käyttää ensin avuksi Shokkiklooria tai Shokkihappea.

 

Biocool Disinfect my pool on yksinkertainen ja tehokas uimaveden desinfiointiaine, joka hajoaa helposti luonnossa | Kirami
Biocool Disinfect my pool on yksinkertainen ja tehokas uimaveden desinfiointiaine, joka hajoaa helposti luonnossa.
 
Paljun puhdas ja kirkas vesi | Kirami
Paljun puhdas ja kirkas vesi 

Linkit tarkempiin kemikaaliohjeisiin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin:

Klooripohjainen aloituspakkaus (FI ja SV)

Klooriton aloituspakkaus (FI ja SV)

Desinfect my pool (FI, SV, EN, DE, FR, NO, DK)

Käyttöturvallisuustiedotteet (FI)

 

Onnistuneita kylpyhetkiä puhtaassa ja hygieenisessä vedessä!

 

Kalle Pakkala ja Antti Eskola

Kirami Oy