Elias Tepsa, 21, ensimmäisen vuoden ympäristötekniikan insinööri opiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta, suoritti kuukauden koulutukseen vaadittavan työharjoittelun Kiramilla. Kertomansa mukaan hän haki työpaikkoja monelta eri paikkakunnalta. Kiramia hän lähestyi ensin sähköpostitse, mutta työpaikka varmistui lopulta käymällä paikan päällä Tommin haastattelussa.
Suvi Sippola, 21, käy parhaillaan Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistoa. Hän valmistuu helmikuussa 2018  talous- ja toimistopalveluiden merkonomiksi. Meille Suvi päätyi koulun kautta, kuultuaan, että Kiramilla voisi olla harjoittelupaikka tarjolla. Hän haki paikkaa talouspalveluiden työssäoppimisjaksolleen soittamalla yritykseen.

 

Nuorille on tärkeää päästä saamaan kokemusta työelämästä ja vahvistamaan omaa ammattitaitoaan. Kirami on kantanut nuorten työllistymisessä oman kortensa kekoon tarjoamalla vuosien saatossa harjoittelupaikan lukuisille nuorille. Kiramilla arvostetaan suuresti heidän työpanostaan, ja usein on käynyt niin, että harjoittelussa olleista nuorista on kasvanut taloon vakituisia ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Suvi Sippola

Elias Tepsa